уторак, 8. јануар 2019.

Šarena oblanda (sa jajima)



Recept je od moje mame, a ovu oblandu sam kao mala obožavala! Divan fil, vazdušast i lagan, čini ovu oblandu neodoljivom! Jednostavna je za pripremu, a mi je godinama već pripremamo sa svežim, domaćim jajima. Ukoliko ne možete da nabavite domaća jaja proverenog kvaliteta fil možete skuvati na pari.

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 10 jaja
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 10 kašika kristal šećera
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g čokolade za kuvanje


10 žumanaca penasto umutiti sa maslacem i 250 g šećera u prahu. Žutim filom namazati dve kore.

10 belanaca i 10 kašika kristal šećera umutite u čvrst sneg pa tome dodati 300 g mlevenog keksa, ja koristim plazmu, i 100 g čokolade otopljene na pari. Tamnim filom namazati preostale 2 kore.

Ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, pritisnuti nečim- daskom, knjigom. Seći i služiti.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama