Recept je od moje mame, a ovu oblandu sam kao mala obožavala! Divan fil, vazdušast i lagan, čini ovu oblandu neodoljivom! Jednostavna je za pripremu, a mi je godinama već pripremamo sa svežim, domaćim jajima. Ukoliko ne možete da nabavite domaća jaja proverenog kvaliteta fil možete skuvati na pari.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 10 jaja
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 10 kašika kristal šećera
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
10 žumanaca penasto umutiti sa maslacem i 250 g šećera u prahu. Žutim filom namazati dve kore.
10 belanaca i 10 kašika kristal šećera umutite u čvrst sneg pa tome dodati 300 g mlevenog keksa, ja koristim plazmu, i 100 g čokolade otopljene na pari. Tamnim filom namazati preostale 2 kore.
Ostaviti nekoliko sati da odstoji na hladnom, pritisnuti nečim- daskom, knjigom. Seći i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар