петак, 25. јануар 2019.

Banana split rolat

Divna, mekana kora sa orasima u kombinaciji sa laganom i finom vanil kremom, a rezulatat je savršeno ukusan i efektan rolat!



Sastojci:

Kora



Fil



Dekoracija

  • 50g mlevenih oraha
  • 50 g rendane bele čokolade


Priprema
1. Mutite belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, zatim postepeno dodajte 75 g šećera u prahu i vanila burbon šećer i umutite u čvrst sneg.
2. Žumanca umitite penasto sa 75 g šećera u prahu, zatim dodajte 2 kašike vrele vode i mutite dok ne pobeli. Na najmanjoj brzini umešajte brašno i mlevene orahe pa lagano špatulom umešajte sneg od belanaca.
3. Smesu izliti na veliki pleh od rerne, obložen pek papirom, i pecite 10 - 15 minuta na 200 stepeni. 
Pečenu koru odmah prekriti vlažnom krpom i uviti u rolat, ostaviti da se potpuno ohladi.
4. Puding razmutiti u malo mleka, ostatak staviti da provri. Kad provri skinuti sa ringle, nasuti smesu sa pudingom, vratiti na ringlu i još jednom kratko prokuvati. Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
5. Maslac penasto umutiti sa 150 g šećera u prahu, zatim dodajte puding kašiku po kašiku i sve dobro sjediniti. Dodati kakao mrvice i lagano izmešati.
6.  2- 3 kašike fila ostaviti sa strane, ostatkom ravnomerno premazati koru. Uz ivicu složiti 2 ili 3 banane (odseći im vrhove) i urolati.
Rolat sa svih strana premazati ostatkom fila, posuti mlevenim orasima i rendanom čokoladom. Po želji možete dekorisati šlagom.
7. Rolat dobro ohladiti, najbolje preko noći, sutradan seći i uživati u ukusu.

Izvor: Taste of life - Banana split rolat

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Reform torta- posna