Sastojci:
Za 3 kore
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevene plazme
Fil I
12 žumanaca
250 g šećera
800 ml mleka
2 pudinga od vanile
250 g putera
150 g mlevene plazme
Fil II
200 ml slatke pavlake
180 g kisele pavlake
100 g mlevene plazme
po potrebi malo mleka
500- 600 g svežih malina
šlag ili slatka pavlaka za dekoraciju
Priprema:
1. Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 4 belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Na kraju umešajte špatulom 4 kašike mlevenog keksa. Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom, premažite maslacem i pospite brašnom i izručite smesu. Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još 2x, treba da dobijete 3 kore.
2. Puding, žumanca i šećer pomešajte sa 200 ml mleka, ostatak mleka staviti da se kuva. Kad provri smanjite temperaturu na srednju, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje. Skinite sa ringle, prekrijte streč folijom i ostavite da se ohladi.
3. Ohlađen fil mikserom umutite, dodajte umućen maslac koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, zatim plazmu, sve zajedno lepo umutite.
4. Za drugi fil umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku, plazmu lepo sjedinite. Ako je isuviše gusto, dodajte malo mleka.
5. Maline operite, osušite na ubrusu.
6. I fil podelite na 3 dela, II fil na dva.
Tortu filujete na sledeći način:
kora- I fil- maline- II fil
druga kora, isti postupak,
treća kora i preko nje samo prvi fil.
7. Tortu lepo ohladiti, najbolje bi bilo preko noći pa premazati šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар