Oni su retki, skupi, jedinstvenog ukusa i mirisa, čuveni su po svojim lekovitim svojstvima, a radi se naravno o tartufima. Pretežno se koriste tri vrste tartufa - crni letnji tartuf, beli zimski tartuf i crni zimski tartuf. Koriste se uglavnom sirovi, a ukus je kao kombinacija belog luka, metala i zemlje.
Italijanski kompozitor Đoakino Rosini, autor opere "Seviljski berberin" za tartuf je rekao da je to "Mocart među pečurkama".
Nedavno sam dobila priliku da sarađujem sa Tartufi SR i isprobam njihove proizvode koji su prava delicija. To je bila ljubav na prvi zalogaj i ko oseti jednom ovaj karakterističan ukus, vraća mu se ceo život.
Isprobajte i vi Tartuffi SR proizvode i uživajte u ovom gurmanskom dragulju!
Sastojci:
- 40 g Tartufi SR Crne tartufate
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 40 g maslaca
- 500 g svežih, smeđih šampinjona
- Tartufi SR morska so sa crnim tartufom
- Tartufi SR maslinovo ulje sa ukusom crnog tartufa
- 200 g Penne Rigate
- parmezan
- peršun, biber
Priprema:
Maslac rastopite na srednjoj temperaturi, zatim dodajte iseckane šampinjone, malo morske soli sa crnim tartufom i biber. Dinstati dok voda ne ispari, kad su šampinjoni skoro gotovi dodati neutralnu pavlaku za kuvanje i 40 g Crne tartufate, kratko prokuvati.
Za to vreme Penne Rigate skuvati po uputstvu, procediti i dodati u umak da se sve lepo sjedini.
Servirajte uz rendani parmezan, nekoliko kapi maslinovog ulja sa ukusom crnog tartufa i sveži peršun.
Нема коментара:
Постави коментар