уторак, 29. јануар 2019.

Ferrero kuglice

Čokoladne bombice koje se tope u ustima, čist užitak!





Sastojci:
  • 200 g mlečne čokolade (koristila sam običnu, a može i sa lešnicima)
  • 50 g tamne čokolade za kuvanje
  • 30 g maslaca
  • 200 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu )
  • 1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čoko- nugata
  • 3 vrhom pune kašike Lino lade gold sa seckanim lešnicima 

I još:
  • 100 g mlevenih, pečenih lešnika za valjanje kuglica
  • malo mleka

Priprema:
Obe čokolade izlomiti, dodati slatku pavlaku, maslac i staviti na laganu temperaturu, uz mešanje kuvati dok ne provri. Zatim skloniti sa ringle i dodati puding koji ste razmutili u malo mleka pa vratite sve na ringlu i još jednom kratko prokuvajte, uz neprestano mešanje. Skloniti sa šporeta i odmah u vrelo umešati lino ladu i dobro sjediniti. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a kasnije prebaciti u frižider na nekoliko sati, dok se ne stegne. 
Kašičicom vaditi smesu i oblikovati kuglice vlažnim rukama pa uvaljati u mleveni ili seckani lešnik.
Vratiti ih opet u frižider i služiti ohlađene. Mogu stajati na hladnom 7-10 dana, kod nas nisu izdržale ni 2. Od ove količine sam dobila 30 većih kuglica.




U saradnji sa:


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama