Čokoladne bombice koje se tope u ustima, čist užitak!
Sastojci:
- 200 g mlečne čokolade (koristila sam običnu, a može i sa lešnicima)
- 50 g tamne čokolade za kuvanje
- 30 g maslaca
- 200 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu )
- 1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čoko- nugata
- 3 vrhom pune kašike Lino lade gold sa seckanim lešnicima
I još:
- 100 g mlevenih, pečenih lešnika za valjanje kuglica
- malo mleka
Priprema:
Obe čokolade izlomiti, dodati slatku pavlaku, maslac i staviti na laganu temperaturu, uz mešanje kuvati dok ne provri. Zatim skloniti sa ringle i dodati puding koji ste razmutili u malo mleka pa vratite sve na ringlu i još jednom kratko prokuvajte, uz neprestano mešanje. Skloniti sa šporeta i odmah u vrelo umešati lino ladu i dobro sjediniti. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a kasnije prebaciti u frižider na nekoliko sati, dok se ne stegne.
Kašičicom vaditi smesu i oblikovati kuglice vlažnim rukama pa uvaljati u mleveni ili seckani lešnik.
Vratiti ih opet u frižider i služiti ohlađene. Mogu stajati na hladnom 7-10 dana, kod nas nisu izdržale ni 2. Od ove količine sam dobila 30 većih kuglica.
Izvor: Coolinarka- sandra5
U saradnji sa:
Нема коментара:
Постави коментар