U Novoj godini želim vam da se više smejete, volite, da uradite svakog dana nešto lepo za sebe i za druge i da pojedete više slasnih zalogaja! Srećna vam Nova 2019. godina!
Što se ove torte tiče dovoljno je reći da je savršen desert za posebne prilike, maslac, lešnici, čokolada sa 75% kakao delova i uz to najbolji Dr. Oetker proizvodi !
Sastojci:
Biskvit
Krema
I još:
Dekoracija
Biskvit sa lešnicima
1. Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 15ak minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kad se ohlade ubacite u krpu i usitnite čekićem za meso.
2. U kalup za tortu 24 cm postavite pek papir, premažite maslacem i pospite sa malo brašna. Ravnomerno po dnu kalupa rasporedite lešnike.
3. Belanca umutite u čvrst sneg, postepeno dodajte šečer i mutite još dok se šećer ne istopi.
Špatulom umešajte prosejano brašno. Dobijenu smesu rasporedite preko lešnika.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10- 15 minuta. Ohladiti.
5. Kad se ohladi nožem odvojiti stranice od kalupa, prevrnite biskvit na tacnu tako da strana sa lešnicima bude gore.
Krema
1. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i vanila burbon šećerom.
Dodajte pudinge, brašno i 200 ml mleka, umutite da nema grudvica, a ostatak mleka stavite da provri.
2. Kad provri naspite malo mleka u smesu sa žumancima, izmešajte, zatim sve vratite u provrelo mleko i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Sve vreme mešajte da ne bi zagorelo. Gotovu kremu prekrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
3. U ohlađenu kremu dodajte umućeni maslac, kašiku po kašiku i sve dobro izmiksajte. Podelite na dva dela. Jedan deo ostavite da bude žut, a u drugi deo dodajte prohlađenu čokoladu koju ste prethodno istopili na prai.
Slaganje torte
Lešnike premažite kremom koji ste prethodno malo rastopili da bi mogli lakše da ga namažete.
Preko krema poređajte izlomljeni keks.
Preko keksa ide žuti fil, zatim tamni fil i preko umućena slatka pavlaka ili šlag.
Dekorišite po želji, dobro ohladite tortu i uživajte u raskošnom ukusu.
Prjatno!!
Izvor: Natašine slastce - kolaci.biz
Što se ove torte tiče dovoljno je reći da je savršen desert za posebne prilike, maslac, lešnici, čokolada sa 75% kakao delova i uz to najbolji Dr. Oetker proizvodi !
Sastojci:
Biskvit
- 150 g mlevenih, pečenih lešnika
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Krema
- 6 žumanaca
- 100 g šećera
- 2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
- 2 kašike brašna
- 1 l mleka
- 1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
- 250 g maslaca
I još:
- 200 g tamnog eurokrema
- 150 g petit beure keksa
- 100 g tamne čokolade za kuvanje
- 300 ml slatke pavlake
Dekoracija
- Dr. Oetker Dekor Mix perle
- Dr. Oetker Zimska dekoracija
Biskvit sa lešnicima
1. Prvo pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po velikom plehu od rerne i ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu) ali ne dopustite da se prepeku. Meni je bilo dovoljno 15ak minuta. Odmah ih prebacite na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljajte. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Ohladite ih. Kad se ohlade ubacite u krpu i usitnite čekićem za meso.
2. U kalup za tortu 24 cm postavite pek papir, premažite maslacem i pospite sa malo brašna. Ravnomerno po dnu kalupa rasporedite lešnike.
3. Belanca umutite u čvrst sneg, postepeno dodajte šečer i mutite još dok se šećer ne istopi.
Špatulom umešajte prosejano brašno. Dobijenu smesu rasporedite preko lešnika.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10- 15 minuta. Ohladiti.
5. Kad se ohladi nožem odvojiti stranice od kalupa, prevrnite biskvit na tacnu tako da strana sa lešnicima bude gore.
Krema
1. Žumanca umutiti penasto sa šećerom i vanila burbon šećerom.
Dodajte pudinge, brašno i 200 ml mleka, umutite da nema grudvica, a ostatak mleka stavite da provri.
2. Kad provri naspite malo mleka u smesu sa žumancima, izmešajte, zatim sve vratite u provrelo mleko i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Sve vreme mešajte da ne bi zagorelo. Gotovu kremu prekrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
3. U ohlađenu kremu dodajte umućeni maslac, kašiku po kašiku i sve dobro izmiksajte. Podelite na dva dela. Jedan deo ostavite da bude žut, a u drugi deo dodajte prohlađenu čokoladu koju ste prethodno istopili na prai.
Slaganje torte
Lešnike premažite kremom koji ste prethodno malo rastopili da bi mogli lakše da ga namažete.
Preko krema poređajte izlomljeni keks.
Preko keksa ide žuti fil, zatim tamni fil i preko umućena slatka pavlaka ili šlag.
Dekorišite po želji, dobro ohladite tortu i uživajte u raskošnom ukusu.
Prjatno!!
Izvor: Natašine slastce - kolaci.biz
U saradnji sa:
Нема коментара:
Постави коментар