Da li ima lepšeg mirisa od tek ispečenog peciva koji se širi kuhinjom? Mekano, ukusno, a pritom zdravo, u kombinaciji sa namazom koji me oduševio, a u pitanju je Šumska Tajna Namaz za smrčkom. Smrčak je retka pečurka koja se teško pronalazi, mala je i neobična ali gospodarica šume.
Sušeni smrčak, proso, hladno ceđeno suncokretovo ulje, himalajska so, sve upakovano u divnu teglicu sa upečatljivom etiketom, vrhunski ukus koji garantuje zadovoljstvo! Da li ste vi isprobali neki od namaza Šumska tajna ?
Sastojci:
- 240 g integralnog heljdinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 140 ml jogurta
- 100 g sira
- 1/2 kašičice soli
- 2 jajeta
- 80 ml maslinovog ulja
- šaka sirovih semenki suncokreta i bundeve
- susam
I još:
Priprema.
Prosejati brašno, dodati mu prašak za pecivo i so. Zatim dodati sve tečne sastojke i izmešati da se dobije gusta smesa. Ubaciti semenke i izmrvljeni sir, sjediniti,
izliti smesu u kalup za mafine do 2/3 zapremine. Posuti susamom i peći 35- 40 minuta na 200 stepeni.
Gotove prohladiti i služiti uz namaz po želji ili jogurt...
Izvor: Coolinarka- gagaherc- heljdini mafini
Нема коментара:
Постави коментар