субота, 5. јануар 2019.

Heljdini mafini



Da li ima lepšeg mirisa od tek ispečenog peciva koji se širi kuhinjom? Mekano, ukusno, a pritom zdravo, u kombinaciji sa namazom koji me oduševio, a u pitanju je Šumska Tajna Namaz za smrčkom. Smrčak je retka pečurka koja se teško pronalazi, mala je i neobična ali gospodarica šume.
Sušeni smrčak, proso, hladno ceđeno suncokretovo ulje, himalajska so, sve upakovano u divnu teglicu sa upečatljivom etiketom, vrhunski ukus koji garantuje zadovoljstvo! Da li ste vi isprobali neki od  namaza Šumska tajna ? 


Sastojci:
  • 240 g integralnog heljdinog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 140 ml jogurta
  • 100 g sira
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 80 ml maslinovog ulja
  • šaka sirovih semenki suncokreta i bundeve
  • susam

I još:

Priprema.
Prosejati brašno, dodati mu prašak za pecivo i so. Zatim dodati sve tečne sastojke i izmešati da se dobije gusta smesa. Ubaciti semenke i izmrvljeni sir, sjediniti, 
izliti smesu u kalup za mafine do 2/3 zapremine. Posuti susamom i peći 35- 40 minuta na 200 stepeni.
Gotove prohladiti i služiti uz namaz po želji ili jogurt...


Izvor: Coolinarka- gagaherc- heljdini mafini

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama