субота, 05. јануар 2019.

Pita sa kiselim kupusom (posno)


Sastojci:

  • 1 kg kiselog kupusa (ribanac)
  • 1 ili 2 glavice crnog luka
  • 500 g kora za pitu (koristila sam heljdine)
  • biber, slatka aleva paprika
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml kisele vode
  • + još malo maslinovog ulja


* umesto maslinovog ulja možete koristiti obično ulje

Priprema

Na malo ulja propržite sitno iseckan luk. Dodajte mu ribanac (sitno iseckan) koji ste prethodno dobro ocedili od tečnosti, pobiberiti, dodati malo aleve paprike i dinstati dok ne ispari tečnost. Ja sam dinstala 20 minuta. Prohladiti. Pomešati 50 ml kisele vode i 50 ml ulja, tom smesom premazati prvu koru, preko nje staviti drugu, premazati, zatim treću i preko cele kore rasporedite kupus. Urolajte i ponovite postupak i sa ostalim korama i kupusom. Gotove rolate premažite ostatkom kisele vode i ulja. Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 35 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар