Ova pasta vam garantuje duuuge, slasne zalogaje! U carstvu gljiva tartuf je šef nad šefovima, pa još kad mu se doda slasna pančeta, trapist i predivni proizvodi Tartufi SR - Morska so sa crnim tartufima, Maslinovo ulje sa ukusom crnog tartufa, Crna tartufata dobije se ukus za pamćenje!
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 1 ljubičasti luk
- 150 g pančete
- 500 g smeđih, svežih šampinjona
- 180 g pavlake (ja sam koristila šabačku pavlaku 20% mm, a nekad koristim President pavlaku za kuvanje)
- 100 g trapist
- 200 g Penne Rigate
- 40 g Tartufi SR Crne tartufate
- Tartufi SR morska so sa crnim tartufom
- Tartufi SR maslinovo ulje sa ukusom crnog tartufa
- parmezan
- biber, so
- peršun
Priprema:
Na malo maslaca propržiti luk (sečem ga na polumesece), dodati na kockice iseckanu pančetu i još malo pržiti. Dodati šampinjone isečene na listiće, biber i morsku so sa crnim tartufima i dinstati dok šampinjoni ne omekšaju.
Pred kraj dodati pavlaku, crnu tartufatu, rendani trapist i ostavite još par minuta na ringli, dok se sastojci lepo ne istope i sjedine.
Makarone skuvati “al dente” u posoljenoj vodi, zatim ih procediti i dodati umaku, izmešati.
Servirajte uz rendani parmezan, nekoliko kapi maslinovog ulja sa ukusom crnog tartufa, malo crne tarufate i sveži peršun.
Нема коментара:
Постави коментар