Hrskava korica, mekana sredina, savršena je i uz slatko i uz slano.
Bez čekanja da naraste, gotova je očas posla, a ukus je odličan! Probajte i uverite se i sami...
Bez čekanja da naraste, gotova je očas posla, a ukus je odličan! Probajte i uverite se i sami...
Sastojci :
- 2 šolje brašna (koristila sam T- 500, inače koristim pšenično T-400 meko)
- 1 šolja jogurta
- pola šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U vanglu dodajte suve sastojke, izmešajte, napravite udubljenje u sredini, naspite jogurt i ulje i sve dobro sjediniti. Testo će biti masno i žitko i dok mešate u vangli, odvojiće se od stranica i formirati kuglu.
U vanglu dodajte suve sastojke, izmešajte, napravite udubljenje u sredini, naspite jogurt i ulje i sve dobro sjediniti. Testo će biti masno i žitko i dok mešate u vangli, odvojiće se od stranica i formirati kuglu.
Zatim prebacite testo u manji pleh za pečenje obložen pek papirom i rukama rastanjite na debljinu od 2 cm. Izbockajte viljuškom i ostavite 15 minuta da odmori, dok se rerna ne zagreje.
Pecite na 200°C 25-30 minuta, dok ne porumeni lepo. Gotovu pogaču prohladite, nemojte je seći već lomite rukama i uživajte.
Нема коментара:
Постави коментар