четвртак, 9. април 2020.

Australijske palačinke - Pikelets



Divno meke i vazdušaste, mini palačinke!
Sastojci:
  • 185 g pšeničnog brašna, koristila sam T-400
  • 10 g praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike kristal šećera
  • 1 jaje
  • 185 ml mleka
  • 1 kašičica arome vanile
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • prstohvat soli

Priprema:
Brašno, so, prašak za pecivo, sodu i šećer sjediniti u činiji.
Na sredini napraviti udubljenje, dodajte jaje, mleko, vanilu, otopljen I prohlađen maslac. Umutite da nema grudvica. Testo treba da bude gušće, poput smese za američke palačinke.
Rastopite malo maslaca u nelepljivom tiganju, na srednjoj temperaturi. Prebrisati tiganj papirnim ubrusom da nema vidljivih kapi, tako ćete dobiti lepu, ravnomernu, zlatnu boju palačinki.
Nasuti 1, 5 ili 2 kašike smese, pržite dok se ne pojave mehurići, okrenite i pržite do zlatne boje, oko minut ili kraće. Poslužite toplo sa dodacima po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama