уторак, 19. новембар 2019.

Šarena oblanda








Odlčna oblanda  koja je podjednako ukusna i u mrsnoj i u posnoj varijanti!Dekorativna, sa plazmom, čokoladom, orasima... Ako volite verziju sa jajima možete je pogledati ovde.

Sastojci:

  • 3 dcl mleka
  • 300 g šećera
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 vanilin šećer
  • 1 veće pakovanje oblande


Priprema:
Mleko i šećer stavite da provri. Smanjiti na najnižu temeraturu, dodajte maslac i mešajući otopite. Skloniti sa ringle i dodati orahe i keks, vanilin šećer. Podeliti na dva jednaka dela, u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
Da bi oblanda bila fino hrskava,prohlađenim filom filovati oblande , ne vrelim ali ne ni hladnim.
Fulujte naozmenično, tamni pa svetli fil.
Na oblandu stavite neki teži predmet / knjigu i ostavite je da prenoći na hladnom.
Kad se dobro stegne i ohladi secite skalpelom na željeni oblik.



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne