Neodoljiv spoj najfinije, belgijske bele ili crne čokolade, maslaca, plazme, kokosa.. Tope se u ustima!
Potrebno za 50 kuglica :
200 ml vode
200 g šećera
100 g kvalitetne bele ili crne čokolade
150 g maslaca
80 do 100 g kokosa, ja ubacim 80 g
250 g mlevene plazme
Dodatno
50- 100 g kokosa
bela ili kokos lino lada, nutella ili krem po želji
Priprema
U šerpicu nasuti vodu, dodati šećer, iseckan maslac i čokoladu. Zagrevati na srednjoj temperaturi dok se ne otopi, uz mešanje. Ja sačekam da provri pa sklonim sa ringle. Dodati odmah mleveni keks i kokos, izmešati, ohladiti na sobnoj temperaturi pa odložiti u frižider na 2 h ili duže, dok se ne ohladi potpuno.
Oblikovati kuglice, moje su teške po 20 g, na svakoj drškom od varjače napraviti udubljenje, uvaljati u kokos, puniti ih kremom i kokos gnezda su spremna.
*Krem treba da bude sobne temperature, napunite špric ili vrećicu sa zvezdastim nastavkom i punite gnezda.
Нема коментара:
Постави коментар