понедељак, 4. новембар 2019.

Kokos gnezda




 

 

Neodoljiv spoj najfinije, belgijske bele ili crne čokolade, maslaca, plazme, kokosa.. Tope se u ustima! 


Potrebno za 50 kuglica :

200 ml vode

200 g šećera

100 g kvalitetne bele ili crne čokolade

150 g maslaca

80 do 100 g kokosa, ja ubacim 80 g

250 g mlevene plazme


Dodatno 

50- 100 g kokosa

bela ili kokos lino lada, nutella ili krem po želji 


Priprema

U šerpicu nasuti vodu, dodati šećer, iseckan maslac i čokoladu. Zagrevati na srednjoj temperaturi dok se ne otopi, uz mešanje. Ja sačekam da provri pa sklonim sa ringle. Dodati odmah mleveni keks i kokos, izmešati, ohladiti na sobnoj temperaturi pa odložiti u frižider na 2 h ili duže, dok se ne ohladi potpuno. 

Oblikovati kuglice, moje su teške po 20 g, na svakoj drškom od varjače napraviti udubljenje, uvaljati u kokos, puniti ih kremom i kokos gnezda su spremna.

*Krem treba da bude sobne temperature, napunite špric ili vrećicu sa zvezdastim nastavkom i punite gnezda.





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Domaće krofne