Odličan kolač za sve ljubitelje kokosa! Tako nežan i fin.... Recept sam pronašla na blogu Kuhinjica mignone, takođe sam isprobala i njena Zrna kafe, ima zasista sjajne recepte!
Sastojci:
Glazura
Dodatno
Priprema:
Penasto umutiti maslac i šećer, vanilin šećer. Dodati kokos i kafu rastvorenu u vrelom rumu. Odložiti u frižider da se malo ohladi i stegne, oblikovati kuglice i vratiti u frižider.
Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje. Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje. Kad se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene tamne čokolade ( otopim je na sasvim laganoj temperaturi, bez dodavanja ulja), nasuti prohlađenu čokoladu u kesu za zamrzivač, odseći joj vrh i dekorisati.
Sastojci:
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera (koristila sam jedan klasičan vanilin šećer, a drugi je burbon vanila)
- 150 g kokosa
- 2 kašike ruma
- 1 kašičica mlevene kafe (nescaffe classic, cappuccino, koju god volite..)
Glazura
- 100 g bele čokolade
- 3 kašike ulja
Dodatno
- 30 g tamne čokolade
Priprema:
Penasto umutiti maslac i šećer, vanilin šećer. Dodati kokos i kafu rastvorenu u vrelom rumu. Odložiti u frižider da se malo ohladi i stegne, oblikovati kuglice i vratiti u frižider.
Na laganoj temperaturi otopiti čokoladu i ulje. Dobro rashlađene kuglice spuštati u glazuru od čokolade, blago otresti višak čokolade i ređati na pek papir. Opet odložiti na hlađenje. Kad se stegla glazura dekorisati sa malo otopljene tamne čokolade ( otopim je na sasvim laganoj temperaturi, bez dodavanja ulja), nasuti prohlađenu čokoladu u kesu za zamrzivač, odseći joj vrh i dekorisati.
Нема коментара:
Постави коментар