Za sve ljubitelje kafe u kolačima! Izuzetno ukusan i dekorativan kolač, može biti u u posnoj i u mrsnoj varijanti.
Sastojci:
- 250 g šećera
- 80 ml vode
- 125 g maslaca
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevene plazme
- 80 g tamne čokolade
- 2 kašičice nescaffe classic ili mlevene kafe po želji
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Staviti da provri voda i šećer, od trenutka kad počne da vri kuvati 3- 4 minuta. Skinuti sa ringle, dodati maslac i mešati dok se maslac ne otopi.
Dodati čokoladu i mešati da se otopi, dodati mlevene orahe, mleveni keks i mlevenu kafu, sve sjediniti i ostaviti da se potpuno ohladi, nekoliko sati u frižideru. Oblikovati kuglice, ja sam svaku merila da ima po 20 g.
Kad oblikujete sve kuglice čačkalicom pritisnuti po sredini da dobijete oblik zrna kafe.
Ostaviti zrna da se dobro ohlade u frižideru.
Dodati čokoladu i mešati da se otopi, dodati mlevene orahe, mleveni keks i mlevenu kafu, sve sjediniti i ostaviti da se potpuno ohladi, nekoliko sati u frižideru. Oblikovati kuglice, ja sam svaku merila da ima po 20 g.
Kad oblikujete sve kuglice čačkalicom pritisnuti po sredini da dobijete oblik zrna kafe.
Ostaviti zrna da se dobro ohlade u frižideru.
Otopiti čokoladu sa uljem na laganoj temperaturi, spuštati zrna kafe na viljušci u otopljenu čokoladu, prelivati čokoladom (kašikom) , ponovo prevući čačkalicom preko otisnutog mesta, izvaditi i staviti na pek papir. Ostaviti da se glazura stegne, pre služenja ređati u korpice.
Нема коментара:
Постави коментар