Ako mene pitate- ove praline su definitivno moj favorit!
Sastojci za 30 mini pralina, po 8 grama :
- 150 g tamne čokolade
- 4 kašike ulja
Ganache
- 60 ml slatke pavlake
- 60 g tamne čokolade
- 4-5 kašičica Jack Daniel's-a
Prvo pripremim ganache. Stavim slatku pavlaku da se zagreje ali ne treba da provri! Preliti čokoladu izlomljenu na kocke i ostaviti da odstoji 5 minuta. Zatim izmešati, dodati whiskey i odložiti na hlađenje. Kad se dobro ohladi umutiti.
Spremiti silikonske kalupe, na pari otopiti čokoladu i ulje, prohladiti. U tankom sloju, četkicom, premazati kalup. Odložiti u zamrzivač
na 10 minuta, isti postupak ponoviti još 2x. Zatim skoro do vrha napuniti filom. Za kraj nasuti čokoladu da se popuni prostor do vrha kalupa i staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Sutradan ostaviti nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pa vaditi iz kalupa.
Uživati u savršenim zalogajima!
Нема коментара:
Постави коментар