четвртак, 28. новембар 2019.

Jack Daniel's praline


Ako mene pitate- ove praline su definitivno moj favorit!

Sastojci za 30 mini pralina, po 8 grama :

  • 150 g tamne čokolade
  • 4 kašike ulja

Ganache
  • 60 ml slatke pavlake
  • 60 g tamne čokolade
  • 4-5 kašičica Jack Daniel's-a
Priprema
Prvo pripremim ganache. Stavim slatku pavlaku da se zagreje ali ne treba da provri! Preliti čokoladu izlomljenu na kocke i ostaviti da odstoji 5 minuta. Zatim izmešati, dodati whiskey i odložiti na hlađenje. Kad se dobro ohladi umutiti.

Spremiti silikonske kalupe, na pari otopiti čokoladu i ulje, prohladiti. U tankom sloju, četkicom, premazati kalup. Odložiti u zamrzivač
na 10 minuta, isti postupak ponoviti još 2x. Zatim skoro do vrha napuniti filom. Za kraj nasuti čokoladu da se popuni prostor do vrha kalupa i staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Sutradan ostaviti nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pa vaditi iz kalupa.
Uživati u savršenim zalogajima!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama