Svaki dan je dan ljubavi i svakog dana je treba slaviti! Nemojte čekati dan koji vam neko drugi odredio i slaviti samo tada već uživajte u svakom trenutku i podelite radost i slatke zalogaje sa onima koji vas čine srećnim!
Sastojci:
Podloga
- 250 g Oreo keksa
- 125 g maslaca
Krema
- 600 g krem sira
- 1 i po kesica Dr. Oetker Goveđi želatin mleveni (ukupno 15g)
- pola šolje šećera u prahu
- pola šolje mleka
- 150 g otopljene bele čokolade
- 150 g otopljene crne čokolade
- 300 ml slatke pavlake
* šolja je od 250 ml
Glazura
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
I još
- 150 g Oreo keks za dekoraciju i nekoliko keksića za beli fil
- Dr. Oetker Dekor Mix srca
- Dr. Oetker Dekor Srebrne perle
Priprema
Biće vam potreban kalup prečnika 24cm.
Sameljite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa utisnite rukama u kalup. Odložite na pola sata u frižider.
Za to vreme pripremite kremu.
Želatin prelijte sa 6 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.
U vangli špatulom sjedinite krem sir, šećer u prahu i mleko, možete i kratko izmiksati mikserom. Posebno umutiti slatku pavlaku.
Želatin zagrejte na laganoj temperaturi, tek toliko da se otopi, zatim mu dodajte 2 kašike krema sa sirom, dobro sjedinite pa sve vratite u kremu sa sirom i izmešajte. Dodajte slatku pavlaku, kašiku po kašiku i lagano špatulom umešajte.
Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati rastopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo dodati rastopljenu belu čokoladu i nekoliko usitnjenih oreo keksića, ja sam ubacila dva.
Čokoladnu koru premažite tamnim filom i odložite u zamrzivač na 10 minuta, potom premažite belim filom i odložite u frižider preko noći.
Sutradan skinuti obruč i preliti glazurom.
Čokoladni ganache pravite na sledeći način: Slatku pavlaku i čokoladu staviti na srednju temperaturu i sačekati da se otopi (ne treba da provri!), zatim smesu prohladiti i preliti preko torte.
U saradnji sa :
Нема коментара:
Постави коментар