понедељак, 17. август 2020.

Pizza patlidžan


Zbog ovog recepta zavolećete patlidžane- kraljeve povrća! Danas delim sa vama super brzo i jednostavno jelo, idealno za večeru, lagani ručak...
Fantastičan ukus, sočno i neodoljivo.

Sastojci :
  • 4 manja patlidžana
  • 120 g feta sira, ja sam koristila naš domaći, kozji
  • 1 manji paradajz
  • 200 g kvalitetne šunke
  • 150 g trapista
  • morska so, biber, bosiljak i origano
  • maslinovo ulje
Priprema
Patlidžane iseći po dužini, izdubiti malo sredinu i staviti u posudu. Preliti patlidžane vrelom slanom vodom i ostaviti da voda izvuče gorčinu, 15 -20 minuta.
Izvaditi iz vode, malo ocediti i ređati na pleh obložen pek papirom.
Rernu uključiti na 200°C.
Iseckati na kockice sir, paradajz i šunku, preliti sa malo ulja, dodati začine. Puniti patlidžane, odozgo ređati trapist i posuti organom.

Peći 30- 35 minuta.
Služiti toplo uz sezonski salatu i uživati u ukusu.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama