Neodoljiva sočna piletina sa finim punjenjem od domaćeg kačkavalja i stišnjene šunke, priprema je brza i jednostavna, a osvojiće sva vaša čula!
Za ovo jelo sam odabrala karabatake bez kostiju i kože Perutnina Ptuj, vrhunskog kvaliteta, bez aditiva, hormona i ostalih dodataka, savršen izbor ukoliko vodite računa o ispravnosti životnih namirnica koje kupujete.
Sastojci:
Fil
Meso prosušiti na ubrusu. Posoliti, izlupati čekićem za meso, pobiberiti. Ostaviti sa strane i pripremiti fil.
Šunku i beli luk sitno iseckati, kačkavalj izrendati, sve izmešati, dodati pešun, kari, majčinu dušicu.
Meso staviti na dasku za sečenje, po sredini staviti malo fila i urolati. Čačkalicom spojiti sa svih strana da fil ne bi iscureo.
Ređati u pleh obložen folijom, preliti meso sa malo maslinovog ulja, prekriti folijom i peći 30 minuta na 180 stepeni. Zatim skinuti foliju i ostaviti još neko vreme da se zapeče, treba da dobije lepu, rumenu boju. Ostaviti 10ak minuta da se prohladi, preliti sokom koji je ostao u plehu, posuti ruzmarinom i služiti uz kriške limuna, povrće.
Za ovo jelo sam odabrala karabatake bez kostiju i kože Perutnina Ptuj, vrhunskog kvaliteta, bez aditiva, hormona i ostalih dodataka, savršen izbor ukoliko vodite računa o ispravnosti životnih namirnica koje kupujete.
Sastojci:
- 480 g pileći karabatak bez kostiju i kože Perutnina Ptuj
- so, biber
- maslinovo ulje
Fil
- 50 g šunke
- 50 g domaćeg rolovanog sira ili kačkavalja po vašem izboru
- 2 čena belog luka
- peršun, kari, majčina dušica, ruzmarin ili začini koje vi volite
- kriške limuna
Meso prosušiti na ubrusu. Posoliti, izlupati čekićem za meso, pobiberiti. Ostaviti sa strane i pripremiti fil.
Šunku i beli luk sitno iseckati, kačkavalj izrendati, sve izmešati, dodati pešun, kari, majčinu dušicu.
Meso staviti na dasku za sečenje, po sredini staviti malo fila i urolati. Čačkalicom spojiti sa svih strana da fil ne bi iscureo.
Ređati u pleh obložen folijom, preliti meso sa malo maslinovog ulja, prekriti folijom i peći 30 minuta na 180 stepeni. Zatim skinuti foliju i ostaviti još neko vreme da se zapeče, treba da dobije lepu, rumenu boju. Ostaviti 10ak minuta da se prohladi, preliti sokom koji je ostao u plehu, posuti ruzmarinom i služiti uz kriške limuna, povrće.
Нема коментара:
Постави коментар