петак, 7. септембар 2018.

Punjeni pileći karabatak

Neodoljiva sočna piletina sa finim punjenjem od domaćeg kačkavalja i stišnjene šunke, priprema je brza i jednostavna, a osvojiće sva vaša čula!
Za ovo jelo sam odabrala karabatake bez kostiju i kože Perutnina Ptuj, vrhunskog kvaliteta, bez aditiva, hormona i ostalih dodataka, savršen izbor ukoliko vodite računa o ispravnosti životnih namirnica koje kupujete.


Sastojci:
  • 480 g pileći karabatak bez kostiju i kože Perutnina Ptuj
  • so, biber
  • maslinovo ulje

Fil
  • 50 g šunke
  • 50 g domaćeg rolovanog sira ili kačkavalja po vašem izboru
  • 2 čena belog luka
  • peršun, kari, majčina dušica, ruzmarin ili začini koje vi volite


  • kriške limuna

Meso prosušiti na ubrusu. Posoliti, izlupati čekićem za meso, pobiberiti. Ostaviti sa strane i pripremiti fil.
Šunku i beli luk sitno iseckati, kačkavalj izrendati, sve izmešati, dodati pešun, kari, majčinu dušicu.
Meso staviti na dasku za sečenje, po sredini staviti malo fila i urolati. Čačkalicom spojiti sa svih strana da fil ne bi iscureo.
Ređati u pleh obložen folijom, preliti meso sa malo maslinovog ulja, prekriti folijom i peći 30 minuta na 180 stepeni. Zatim skinuti foliju i ostaviti još neko vreme da se zapeče, treba da dobije lepu, rumenu boju. Ostaviti 10ak minuta da se prohladi, preliti sokom koji je ostao u plehu, posuti ruzmarinom i služiti uz kriške limuna, povrće.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama