субота, 22. септембар 2018.

Piletina u marinadi, sa povrćem

Zdravo, sočno, ukusno, jednostavno i brzo za pripremu.

  • 480 g belog mesa bez kosti i kože (koristila sam Perutninu Ptuj)
  • 1 crvena paprika
  • 4 krompira 


Za marinadu
  • maslinovo ulje, senf, limunov sok, kari, đumbir, kurkuma, bosiljak, slatka mlevena paprika, morska so, 2- 3 čena belog luka

Još:
  • susam

Piletinu iseći na kocke ili na šnicle, uvaljati u marinadu, ubaciti u kesu i odložiti na 30 minuta u frižider.

Krompir isecite na kockice, papriku na šnite, ubacite u posudu sa marinadom i dobro izmešajte. Po želji pospite susamom.
Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni 30ak minuta.
Poslužite uz sveže povrće, paradajz, krastavac...




Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama