Rapsodija ukusa! Pored đakonija koje
objavljujem ja sam pobornik zdrave ishrane i svakodnevno je pripremam,
pošto vidim da vas i to interesuje objaviću ponekad i recepte tog tipa.
Na mom meniju svakog dana su voće, povrće, meso, jaja, riba, žitarice,
orašasti plodovi, a za moje najbliže pravim ono što oni vole ali ovaj
sataraš je i njima na prvi zalogaj postao omiljen!
Inspiraciju sam pronašla kod divne @nadafitt
Sastojci:
2 manje glavice crvenog luka
2 manje šargarepe
1 veća tikvica
1 crvena paprika
2 veća paradajza
4 jajeta
so, biber, mirođija, kurkuma
ulje ili mast za prženje
Sitno iseckati luk, papriku, tikvicu, paradajz. Šargarepu izrendati.
Zagrejati ulje ili mast, dodati luk, propržiti, dodati šargarepu, izmešati, dodati tikvicu i papriku. Posoliti, dodati paradajz, dobro izmešati, poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi 15-20 min., uz povremeno mešanje. Dodati umućena jaja, biber, kuvati još 5-10 minuta. Pred kraj dodati kurkumu, mirođiju i uživati u ovoj odličnom jelu.
Inspiraciju sam pronašla kod divne @nadafitt
Sastojci:
2 manje glavice crvenog luka
2 manje šargarepe
1 veća tikvica
1 crvena paprika
2 veća paradajza
4 jajeta
so, biber, mirođija, kurkuma
ulje ili mast za prženje
Sitno iseckati luk, papriku, tikvicu, paradajz. Šargarepu izrendati.
Zagrejati ulje ili mast, dodati luk, propržiti, dodati šargarepu, izmešati, dodati tikvicu i papriku. Posoliti, dodati paradajz, dobro izmešati, poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi 15-20 min., uz povremeno mešanje. Dodati umućena jaja, biber, kuvati još 5-10 minuta. Pred kraj dodati kurkumu, mirođiju i uživati u ovoj odličnom jelu.
Нема коментара:
Постави коментар