Ćufte pripremljene na klasičan način obožavam ali ove su me potpuno oduševile! Bez brašna, ulja, kuvane u paradajz sosu, Za sve koji vode računa o ishrani ovaj recept je pun pogodak! Hvala @kototamo !
Potrebno:
Za ćufte
Za sos
Ovsene pahulje potopiti u vodu, ostaviti da odstoje 10ak minuta.
Luk iseckati, šargarepu izrendati. Dodati mleveno meso i sve sastojke sjediniti, formorati ćufte i ređati na tacnu, ostaviti sa strane dok pripremate sos.
Iseckati sitno paradajz, dodati vodu i kuvati 5-6 minuta. Dodati začine i pripremljene ćufte. Poklopiti i kuvati 30-40 minuta.
Prvih 10 minuta ništa ne dirati, zatim ćufte okrenuti (ja sam okretala na svakih 10 minuta). Na kraju posoliti, ja sam dodala i malo maslinovog ulja.
Prijatno!
Potrebno:
Za ćufte
- 500 g mlevene junetine
- manja glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 manje šargarepe
- 2 kašike ovsenih pahulja potopljenih u 4 kašike vode
- 1 belance
- bosiljak, biber, so, kari (začini koje volite)
Za sos
- 3 veća paradajza
- 250 ml vode
- začinsko bilje, so
Ovsene pahulje potopiti u vodu, ostaviti da odstoje 10ak minuta.
Luk iseckati, šargarepu izrendati. Dodati mleveno meso i sve sastojke sjediniti, formorati ćufte i ređati na tacnu, ostaviti sa strane dok pripremate sos.
Iseckati sitno paradajz, dodati vodu i kuvati 5-6 minuta. Dodati začine i pripremljene ćufte. Poklopiti i kuvati 30-40 minuta.
Prvih 10 minuta ništa ne dirati, zatim ćufte okrenuti (ja sam okretala na svakih 10 minuta). Na kraju posoliti, ja sam dodala i malo maslinovog ulja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар