уторак, 4. септембар 2018.

Belo meso sa povrćem iz rerne

Da li volite piletinu? Ja obožavam! Najčešće pripremam jela sa pilećim belim mesom, a pritom veoma vodim računa da kupujem meso proverenog kvaliteta, domaće, bez aditiva, hormona itd. Upravo takva piletina je Perutnina Ptuj Natur,   kvalitetno, sveže, kao da ste ga tek dobili od bake sa sela. Dostupna je u većini radnji, spisak prodavnica možete pogledati na sajtu https://www.perutnina.rs/sr/prodavnice-pp/prodavnice-perutnina-ptuj-topiko/ . Uz pileće grudi bez kostiju i kože dodala sam mnogo domaćeg, svežeg povrća, domaći rolovani sir i tako je nastao ovaj zdrav i ukusan obrok.

Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika 
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 šargarepa
  • 480 g pileći file Perutnina Ptuj Natur
  • 1 veći paradajz
  • 100 g domaćeg rolovanog sira ili nekog drugog kačkavalja
  • so, biber, peršun
  • ulje ili maslac

Priprema:

Patlidžan, tikvicu, papriku i belo meso iseckati na kockice. Luk sitno iseckati. Šargarepu i kačkavalj izrendati. Vatrostalnu posudu premazati sa malo maslaca ili ulja pa ređati povrće, svaki red malo posoliti. Ređala sam na sledeći način: patlidžan- tikvica- paprika- šargarepa- luk- belo meso- paradajz- so, biber, peršun. Prekriti folijom i peći 30 minuta, skinuti foliju, posuti rendanim kačkavaljem i zapeći još 15 minuta. Služiti toplo i uživati u ovom savršenom obroku.





2 коментара:

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama