уторак, 25. март 2025.

Puslice





Sastojci :

100 g belanaca

prstohvat soli

100 g kristal šećera

1 kašičica sirćeta 

100 g šećera u prahu 


Priprema:

Rernu uključite na 150°C. 

Veliki pleh obložiti pek papirom. 

Belanca sa prstohvatom soli mutiti dok ne postanu čvrsta na dodir, zatim postepeno dodavati kašiku po kašiku kristal šećera. 

Mutiti dok ne bude sasvim čvrsto i dok se šećer ne istopi. Ja mutim sigurno pola sata. Na kraju dodati kašičicu sirćeta i mutiti još malo. 

Ručno špatulom lagano  umešati 100 g šećera u prahu. Po želji dodati boju.

U poslastičarsku kesu sa odgovarajućim nastavkom ubacite smesu i formirajte na pek papiru  puslice željenog oblika. 

Smanjiti temperaturu na 100°C i ubaciti puslice da se suše. Nakon pola sata  smanjiti temperaturu na 80°C i sušiti još 1 h. 

Isključiti rernu. 

Puslice ostavite da se ohlade u otvorenoj  rerni pa ih tek onda izvadite, ja ostavim preko noći. 

Temperaturu prilagodite svojoj rerni. Ja sam imala nekoliko neuspelih pokušaja dok nisam uspela da prilagodim temperaturu. 

Puslice po ovom receptu ne pucaju, ostaju bele i savršenog su ukusa.









Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Puslice