четвртак, 6. децембар 2018.

Čokoladni rolat



Ovaj rolat je jedan od najlepših koje sam probala i daleko ukusniji od svih kupovnih! Ako ste ljubitelji rolata obavezno ga isprobajte! Tako nežan i kremast, vazdušat fil, pun čokolade, uz neizostavan Vital stoni margarin za sve namene koji mu daje finu strukturu i poseban ukus.

Sastojci:

Kora
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3,5 kašike brašna
  • 1,5 kašika kakaoa

Biskvit 

Glazura (za jedan rolat)
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju špatulom umešati brašno i kakao (prethodno ih treba prosejati).
Smesu nasuti u veliki pleh od rerne 35x40 obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15ak minuta.
Pećenu koru odmah urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme pripremiti fil tako što ćete na pari otopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno penasto umutiti iseckani margarin sa šećerom u prahu, zatim dodajte žumaca i istopljenu čokoladu i na kraju sneg od belanaca. Sve zajedno dobro umutite. Ako nemate sveža, domaća jaja bezbedna za upotrebu onda pripremite klasičan fil na pari.

Ohlađenu koru preseći na dva dela i filovati. Ostaviti malo fila sa strane i premazati rolate odgore u tankom sloju.
Ostaviti da se dobro ohladi pa preliti glazurom od čokolade.
Po želji ukrasite kakao mrvicama, rendanom čokoladom ili dekorišite belom čokoladom rastopljenom na pari.


Izvor: Coolinarka- mignonne


U saradnji sa:

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama