Ovaj rolat je jedan od najlepših koje sam probala i daleko ukusniji od svih kupovnih! Ako ste ljubitelji rolata obavezno ga isprobajte! Tako nežan i kremast, vazdušat fil, pun čokolade, uz neizostavan Vital stoni margarin za sve namene koji mu daje finu strukturu i poseban ukus.
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3,5 kašike brašna
- 1,5 kašika kakaoa
Biskvit
- 250 g Vital stoni margarin za sve namene
- 200 g šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 100 g čokolade
- 2 jajeta
Glazura (za jedan rolat)
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju špatulom umešati brašno i kakao (prethodno ih treba prosejati).
Smesu nasuti u veliki pleh od rerne 35x40 obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15ak minuta.
Pećenu koru odmah urolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme pripremiti fil tako što ćete na pari otopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi.
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno penasto umutiti iseckani margarin sa šećerom u prahu, zatim dodajte žumaca i istopljenu čokoladu i na kraju sneg od belanaca. Sve zajedno dobro umutite. Ako nemate sveža, domaća jaja bezbedna za upotrebu onda pripremite klasičan fil na pari.
Ohlađenu koru preseći na dva dela i filovati. Ostaviti malo fila sa strane i premazati rolate odgore u tankom sloju.
Ostaviti da se dobro ohladi pa preliti glazurom od čokolade.
Po želji ukrasite kakao mrvicama, rendanom čokoladom ili dekorišite belom čokoladom rastopljenom na pari.
Izvor: Coolinarka- mignonne
U saradnji sa:
Нема коментара:
Постави коментар