Sastojci:
Biskvit
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 230 g brašna (koristim T-400)
- 15 g kakaoa
- 15 g rogača
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dcl mleka
- 1 dcl ulja
Fil
- 0,5 dcl mleka
- 1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade (47g)
- 4- 5 kašika šećera
- 1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
- 150 g čokolade za kuvanje
- 1 vrhom puna kašika lino lade sa seckanim lešnicima
- 125 g maslaca
Dekoracija
- 1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
- rendana čokolada
- 1 kesica Dr. Oetker Dekor Kakao mrvice
Belanca umutiti u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
Žumanca sa šećerom umutiti penasto, dok ne pobele, polako doajte mleko i ulje, mutite na najmanjoj brzini. Na kraju špatulom umešajte brašno, kakao, rogač (pethodno ih treba prosejati) pomešane sa praškom za pecivo, dodajte i sneg od belanaca i lagano sjedinite.
Izručiti smesu u kalup veličine 24 cm obložen pek papirom i peći 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni , proverite čačkalicom da li je gotov.
Prvih 30 minuta nikako ne otvarati rernu, ne treba da ga prepečete već biskvit treba da ostane sočan.
Ohladiti i preseći na dva ili tri dela.
Puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i dodajte 100 ml mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Kad provri sklonite sa ringle, dodajte smesu sa pudingom u vrelo mleko i vratite na ringlu da još jednom provri. U vreo puding dodajte maslac, čokoladu i lino ladu. Dobro izmešajte i prekrijte streč folijom, ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložite u frižider na nekoliko sati, fil treba da bude potpuno hladan.
Ohlađenim kremom filujte ohlađene kore, premažite tortu odozgo sa svih strana, ukrasite šlagom koji ste umutili sa vodom ili sa mlekom, pospite rendanom čokoladom ili kakao mrvicama. Tortu opet dobro ohladiti i ostaviti da korice upiju fil, a zatim uživati u ukusu.
Izvor: Coolinarka- Najbolja čokoladna torta - Luli
U saradnji sa:
Нема коментара:
Постави коментар