Jednostavan recept, brzo se priprema, bez čekanja da testo naraste. Odličan za iznenadne goste, dečje rođendane... Mekani su i veoma ukusni, savetujem da odmah napravite duplu meru!
Sastojci:
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, ostaviti 10 minuta da se aktivira.
U dublju posudu prosejati brašno, dodati jaje, so, sodu bikarbonu, ulje i mlaku vodu, nadošli kvasac, i umestiti glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.
Umešeno testo odmah podelite na dva dela i rasklagijajte, ne previše tanko.
Premažite kečapom, pospite origanom, ravnomerno rasporediti rendani trapist, šunku i opet rendani trapist.
Uviti u rolat, iseći na šnite debljine kao dva prsta i ređati na pleh obložen pek papirom.
Na svaki rolatić staviti po malo maslaca.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, dok ne porumeni lepo.
Prijatno!
Sastojci:
- 500 g brašna (koristim T-400) + za mešenje
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mlake vode
- pola kašičice sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 6-7 g suvog kvasca (prilagodite sami meru u zavisnosti od kvasca koji koristite)
- 125 g maslaca
- kečap/ pelat
- origano
- 300 g trapista ili nekog sličnog sira
- 350 g šunke
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, ostaviti 10 minuta da se aktivira.
U dublju posudu prosejati brašno, dodati jaje, so, sodu bikarbonu, ulje i mlaku vodu, nadošli kvasac, i umestiti glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.
Umešeno testo odmah podelite na dva dela i rasklagijajte, ne previše tanko.
Premažite kečapom, pospite origanom, ravnomerno rasporediti rendani trapist, šunku i opet rendani trapist.
Uviti u rolat, iseći na šnite debljine kao dva prsta i ređati na pleh obložen pek papirom.
Na svaki rolatić staviti po malo maslaca.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, dok ne porumeni lepo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар