понедељак, 17. децембар 2018.

Pizza pužići

Jednostavan recept, brzo se priprema, bez čekanja da testo naraste. Odličan za iznenadne goste, dečje rođendane... Mekani su i veoma ukusni, savetujem da odmah napravite duplu meru!






Sastojci:
  • 500 g brašna (koristim T-400) + za mešenje
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mlake vode
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 5 kašika  maslinovog ulja
  • 6-7 g suvog kvasca (prilagodite sami meru u zavisnosti od kvasca koji koristite) 
  • 125 g maslaca
  • kečap/ pelat
  • origano
  • 300 g trapista ili nekog sličnog sira 
  • 350 g šunke

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i kašičicu brašna, ostaviti 10 minuta da se aktivira.
 U dublju posudu prosejati brašno, dodati jaje, so, sodu bikarbonu, ulje i mlaku vodu, nadošli kvasac, i umestiti glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.
Umešeno testo odmah podelite na dva dela i rasklagijajte, ne previše  tanko.
Premažite kečapom, pospite origanom, ravnomerno rasporediti rendani trapist, šunku i opet rendani trapist. 
Uviti u rolat, iseći na šnite debljine kao dva prsta i ređati na pleh obložen pek papirom.
Na svaki rolatić staviti po malo maslaca. 
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-30 minuta, dok ne porumeni lepo.
Prijatno!












Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama