четвртак, 29. новембар 2018.

Čoko- rum rozen kolač



Volim rozen kolač ali sve kore koje sam do sada probala bile su žilave, bezukusne, sve dok se nisu pojavile ove perfektne Dr. Oetker Rozen kore  koje su neopisivo meke i tope se u ustima, oduševile su sve koji su ih probali!
U susret predstojećim praznicima i  slavama delim sa vama ovaj divan recept, ukoliko volite i pripremate sitne kolače.
Ako mrsne sastojke zamenite posnim (margarin, čokolada, umesto masti - ulje) dobićete posni kolač.
Sastojci:

1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore (430 g)
(u pakovanju ima 8 kora, ja sam iskoristila 6)

Fil

Glazura
  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika masti


Priprema
Šećer sa vodom staviti da provri, kad provri kuvati 5 minuta.
Skloniti sa ringle i odmah dodati vanilin šećer šećer i mlevene orahe, margarin iseckan na kockice i čokoladu takođe izlomljenu na kockice i sve dobro sjediniti dok ne dobijete glatku smesu, zatim dodati aromu ruma i još malo izmešati.
Nije potrebno čekati već kore premažite toplim filom, sve sem poslednje.

Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač npr. knjigu.
Sledećeg dana kolač izvaditi iz  frižidera i ostaviti da odstoji 15ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim preliti glazurom.
U šerpici na najnižoj temperaturi istopiti 100g čokolade i 1 kašiku masti. Kad se čokolada istopi ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Nakon pola sata rozen kolač odložiti na hladno mesto. Kad se sve lepo stegne seći na željeni oblik. 
Ja sečem skalpelom štanglice  4 cm dužine i 2 cm širine. Seći u jednom potezu.



U saradnji sa:


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama