Volim rozen kolač ali sve kore koje sam do sada probala bile su žilave, bezukusne, sve dok se nisu pojavile ove perfektne Dr. Oetker Rozen kore koje su neopisivo meke i tope se u ustima, oduševile su sve koji su ih probali!
U susret predstojećim praznicima i slavama delim sa vama ovaj divan recept, ukoliko volite i pripremate sitne kolače.
Ako mrsne sastojke zamenite posnim (margarin, čokolada, umesto masti - ulje) dobićete posni kolač.
Sastojci:
1 pakovanje Dr. Oetker Rozen kore (430 g)
(u pakovanju ima 8 kora, ja sam iskoristila 6)
Fil
- 300 g kristal šećera
- 150 ml vode
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g margarina
- 1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
- 50 crne čokolade
- pola kašičice Dr. Oetker Aroma rum
Glazura
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika masti
Priprema
Šećer sa vodom staviti da provri, kad provri kuvati 5 minuta.
Skloniti sa ringle i odmah dodati vanilin šećer šećer i mlevene orahe, margarin iseckan na kockice i čokoladu takođe izlomljenu na kockice i sve dobro sjediniti dok ne dobijete glatku smesu, zatim dodati aromu ruma i još malo izmešati.
Nije potrebno čekati već kore premažite toplim filom, sve sem poslednje.
Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač npr. knjigu.
Sledećeg dana kolač izvaditi iz frižidera i ostaviti da odstoji 15ak minuta na sobnoj temperaturi, zatim preliti glazurom.
U šerpici na najnižoj temperaturi istopiti 100g čokolade i 1 kašiku masti. Kad se čokolada istopi ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko kolača i ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata. Nakon pola sata rozen kolač odložiti na hladno mesto. Kad se sve lepo stegne seći na željeni oblik.
Ja sečem skalpelom štanglice 4 cm dužine i 2 cm širine. Seći u jednom potezu.
U saradnji sa:
Нема коментара:
Постави коментар