четвртак, 23. новембар 2017.

Snežne šnite

U susret snegu i zimskim čarolijama!

Sastojci:
Kora
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 150ml vrelog mleka za prelivanje
Krem
  • 800ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 7 kašika brašna
  • 1 kašika ekstrakta od vanile
  • 250g margarina
  • 90g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
I još:
Ako hoćete glazuru biće vam potrebno 100g bele čokolade i 2 kašike ulja ili možete staviti šlag ili slatku pavlaku.

Priprema
Rernu uključiti na 200°C. Umutiti belanca sa šećerom dok se šećer potpuno ne istopi i dobije se čvrst sneg. Dodati brašno i sjediniti sve lagano rupičastom kašikom pa nasuti u podmazan pleh 20x30 (ako hoćete deblju koru stavite u manji pleh, ako hoćete tanju- u veći), poravnati i staviti da se peče 20ak minuta.Kora treba da bude blago rumena- žućkasta. Pečenu koru preliti ravnomerno vrelim mlekom, ostaviti je da upije tečnost i da se ohladi.
Umutiti žumanca, šećer, brašno, vanilu i 100 ml mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri dodajte smesu sa žumancima i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mutite mikserom da se ne stvore grudvice. Kad se zgusne, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto margarin, prah šećer i vanilin šećer pa mu dodati ohlađen krem i sve sjediniti mikserom. Preko kore stavite fil i poravnajte, odozgo možete staviti čokoladnu glazuru, šlag... Najbolje bi bilo ostaviti preko noći u frižideru, sutradan seći i služiti.


2 коментара:

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama