U susret snegu i zimskim čarolijama!
Sastojci:
Kora
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 150ml vrelog mleka za prelivanje
- 800ml mleka
- 6 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 7 kašika brašna
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 250g margarina
- 90g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Ako hoćete glazuru biće vam potrebno 100g bele čokolade i 2 kašike ulja ili možete staviti šlag ili slatku pavlaku.
Priprema
Rernu uključiti na 200°C. Umutiti belanca sa šećerom dok se šećer potpuno ne istopi i dobije se čvrst sneg. Dodati brašno i sjediniti sve lagano rupičastom kašikom pa nasuti u podmazan pleh 20x30 (ako hoćete deblju koru stavite u manji pleh, ako hoćete tanju- u veći), poravnati i staviti da se peče 20ak minuta.Kora treba da bude blago rumena- žućkasta. Pečenu koru preliti ravnomerno vrelim mlekom, ostaviti je da upije tečnost i da se ohladi.
Umutiti žumanca, šećer, brašno, vanilu i 100 ml mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri dodajte smesu sa žumancima i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mutite mikserom da se ne stvore grudvice. Kad se zgusne, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto margarin, prah šećer i vanilin šećer pa mu dodati ohlađen krem i sve sjediniti mikserom. Preko kore stavite fil i poravnajte, odozgo možete staviti čokoladnu glazuru, šlag... Najbolje bi bilo ostaviti preko noći u frižideru, sutradan seći i služiti.
Rernu uključiti na 200°C. Umutiti belanca sa šećerom dok se šećer potpuno ne istopi i dobije se čvrst sneg. Dodati brašno i sjediniti sve lagano rupičastom kašikom pa nasuti u podmazan pleh 20x30 (ako hoćete deblju koru stavite u manji pleh, ako hoćete tanju- u veći), poravnati i staviti da se peče 20ak minuta.Kora treba da bude blago rumena- žućkasta. Pečenu koru preliti ravnomerno vrelim mlekom, ostaviti je da upije tečnost i da se ohladi.
Umutiti žumanca, šećer, brašno, vanilu i 100 ml mleka, ostatak mleka staviti da provri. Kad provri dodajte smesu sa žumancima i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mutite mikserom da se ne stvore grudvice. Kad se zgusne, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto margarin, prah šećer i vanilin šećer pa mu dodati ohlađen krem i sve sjediniti mikserom. Preko kore stavite fil i poravnajte, odozgo možete staviti čokoladnu glazuru, šlag... Najbolje bi bilo ostaviti preko noći u frižideru, sutradan seći i služiti.
Prekrasne su snite .-)))
ОдговориИзбришиHvala!! :)
Избриши