Lagana i veoma ukusna pita :-)
Sastojci:
500g tankih kora za pitu
3 veze sremuša
400g sira
pola čaše kisele pavlake (ja sam koristila jogurt)
3 jajeta
1 dl ulja
so po potrebi
3 veze sremuša
400g sira
pola čaše kisele pavlake (ja sam koristila jogurt)
3 jajeta
1 dl ulja
so po potrebi
Priprema:
Sremuš dobro oprati, iseći peteljke, prosušiti kuhinjskom krpom i iseckati (ne previše sitno) .
U dublju činiju staviti sir, jaja, pavlaku, i so po ukusu. Umutiti.
Dodati seckani sremuš i promešati da se ravnomerno rasporedi.
Tepsiju nauljiti. Na radnu ploču staviti jednu koru, poprskati je sa malo ulja. Staviti drugu koru, i nju poprskati uljem i staviti dve-tri kašike nadeva . Uviti u rolnu, pa ređati u tepsiju u krug kore.
Ovo ponavljati sve dok ima kora.
Pitu odozgo blago poprskati vodom, i premazati uljem.
Staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Peci oko 45 minuta, vodeci računa da ne pregori, po potrebi smanjiti temperaturu do 180 stepeni ili prekriti folijom.
Sremuš dobro oprati, iseći peteljke, prosušiti kuhinjskom krpom i iseckati (ne previše sitno) .
U dublju činiju staviti sir, jaja, pavlaku, i so po ukusu. Umutiti.
Dodati seckani sremuš i promešati da se ravnomerno rasporedi.
Tepsiju nauljiti. Na radnu ploču staviti jednu koru, poprskati je sa malo ulja. Staviti drugu koru, i nju poprskati uljem i staviti dve-tri kašike nadeva . Uviti u rolnu, pa ređati u tepsiju u krug kore.
Ovo ponavljati sve dok ima kora.
Pitu odozgo blago poprskati vodom, i premazati uljem.
Staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Peci oko 45 minuta, vodeci računa da ne pregori, po potrebi smanjiti temperaturu do 180 stepeni ili prekriti folijom.
Prijatno! :-)
Нема коментара:
Постави коментар