Sočna, meka, mirisna... Recept sam našla na https://sasina-kuhinja.com i zaista je super!
Sastojci:
• mera je čaša od 2 dl
Suvi sastojci:
-2 čaše brašna
-2 čaše pšeničnog griza
-1 čaša šećera
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
Voćni deo
-1- 1,5kg jabuka
-1 vanilin šećer
-cimet
-1 čaša šećera
-3/4 čaše ulja
Priprema
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vanilu, cimet i ulje. Izmešajte dobro.
Pećnicu zagrejte na 180°C.
Na lim za pečenje 20x30 stavite papir za pečenje. Suvu smesu podelite na 3 dela, a jabuke na 2 dela. Na lim prvo sipajte suvu smesu, poravnajte je da bude svuda jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka, opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomerno suve sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima.
Stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Posle 20 minuta prelijte je žumancetom koje ste razmutili u malo mleka. Po želji pospite seckanim orasima. Kad je pita pečena ostavite je da se malo prohladi pa je izrežite na komade i pospite šećerom u prahu. 😊
Sastojci:
• mera je čaša od 2 dl
Suvi sastojci:
-2 čaše brašna
-2 čaše pšeničnog griza
-1 čaša šećera
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
Voćni deo
-1- 1,5kg jabuka
-1 vanilin šećer
-cimet
-1 čaša šećera
-3/4 čaše ulja
Priprema
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vanilu, cimet i ulje. Izmešajte dobro.
Pećnicu zagrejte na 180°C.
Na lim za pečenje 20x30 stavite papir za pečenje. Suvu smesu podelite na 3 dela, a jabuke na 2 dela. Na lim prvo sipajte suvu smesu, poravnajte je da bude svuda jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka, opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomerno suve sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suvim sastojcima.
Stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče. Posle 20 minuta prelijte je žumancetom koje ste razmutili u malo mleka. Po želji pospite seckanim orasima. Kad je pita pečena ostavite je da se malo prohladi pa je izrežite na komade i pospite šećerom u prahu. 😊
Нема коментара:
Постави коментар