субота, 22. фебруар 2025.

Cheesecake sa višnjama




Kremast, osvežavajuć, punog ukusa, želatin nisam dodavala.


Sastojci :

Za podlogu :

250 g mlevene plazme

125 g maslaca

150 ml soka od narandže 


Fil

350 ml mlečne slatke pavlake 

250 g mascarponea

150 g krem sira

100 g šećera u prahu 

200 g kvalitetne bele čokolade

100 g višanja (možete koristiti sveže, moje su iz kompota) 


Preliv:

100 g omekšalog krema od pistaća

50 g seckanih, sirovih pistaća

*** Ako koristite biljnu slatku pavlaku obavezno  smanjite količinu šećera u prahu.

Ukoliko niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte i 1 kesicu kremfixa. 


Priprema

Maslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mlevenu plazmu, sjedinite, sipajte sok dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.

Smesu utapkajte prstima u kalup prečnika 20 do 22 cm.

Odložite u frižider dok pripremate fil.

Belu čokoladu otopite na pari, ostavite da se prohladi. 

Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane. 

U drugoj posudi kratko umutite mascarpone i krem sir sa šećerom u prahu, dodajte prohlađenu belu čokoladu, mutite još malo i na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo, na najmanjoj brzini.  

Umešajte višnje oceđene od viška soka. Rasporedite ravnomerno preko podloge od plazme i ostaviti da se ohladi i stegne  u frižideru. 

Odozgo preliti omekšalim kremom, posuti pistaćima, dekorisati po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Cheesecake sa višnjama