Kremast, osvežavajuć, punog ukusa, želatin nisam dodavala.
Sastojci :
Za podlogu :
250 g mlevene plazme
125 g maslaca
150 ml soka od narandže
Fil
350 ml mlečne slatke pavlake
250 g mascarponea
150 g krem sira
100 g šećera u prahu
200 g kvalitetne bele čokolade
100 g višanja (možete koristiti sveže, moje su iz kompota)
Preliv:
100 g omekšalog krema od pistaća
50 g seckanih, sirovih pistaća
*** Ako koristite biljnu slatku pavlaku obavezno smanjite količinu šećera u prahu.
Ukoliko niste spretni sa mlečnom slatkom pavlakom dodajte i 1 kesicu kremfixa.
Priprema
Maslac otopite na srednjoj temperaturi, malo prohladite, dodajte mlevenu plazmu, sjedinite, sipajte sok dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje, ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta.
Smesu utapkajte prstima u kalup prečnika 20 do 22 cm.
Odložite u frižider dok pripremate fil.
Belu čokoladu otopite na pari, ostavite da se prohladi.
Dobro ohlađenu mlečnu slatku pavlaku umutite, ne previše čvrsto i ostavite sa strane.
U drugoj posudi kratko umutite mascarpone i krem sir sa šećerom u prahu, dodajte prohlađenu belu čokoladu, mutite još malo i na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjedinite, ručno ili mikserom kratko, pažljivo, na najmanjoj brzini.
Umešajte višnje oceđene od viška soka. Rasporedite ravnomerno preko podloge od plazme i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.
Odozgo preliti omekšalim kremom, posuti pistaćima, dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар