Jednostavan, sočan i mekan, odlična kombinacija ukusa.
Sastojci :
*šolja je od 150 ml
3 jajeta
1 šolja smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 šolja gustog jogurta 2,8% m.m.
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna (koristim glatko, obavezno prosejano)
prstohvat morske soli
1 kesica praška za pecivo (10g)
200 g borovnica, svežih ili smrznutih
rendana korica jednog limuna
60 g bele čokolade sitno iseckane
Preliv:
100 g bele čokolade
Priprema:
Borovnice oprati, staviti na ubrus da se osuše. Ako koristite smrznute samo ih pospite kašikom mekog brašna i dobro izmešajte tako da svaka bude obložena. Dodajte tu i koricu od limuna.
Rernu zagrejati na 180°C.
U vanglici sjediniti prosejano brašno, so i prašak za pecivo. U drugoj vanglici umutiti jaja, vanilin i kristal šećer. Dodati jogurt i ulje, izmešati, dodati suve sastojke iz prve vanglice i sve lepo sjediniti. Na kraju dodati borovnice i 60 g sitno iseckane bele čokolade, izmešati lagano. Nemojte preterivati sa mešanjem da smesa ne bi postala ljubičasta.
Kalup za kuglof dobro premazati maslacem i posuti brašnom. Nasuti smesu.
Peći 45- 50 minuta, dok ne porumeni i dok čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe suva.
Pečen kuglof prohladiti, prevrnuti na tacnu.
Preliti otopljenom čokoladom, dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар