Sastojci:
Kore x3
3 jajeta
prstohvat soli
3 kašike jogurta
3 kašike ulja
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašika ajvara, blanširani spanać nekoliko briketa
Fil:
300 g krem sira
200 g kisele pavlake
100 g majoneza
200- 250 g stišnjene šunke
200- 250 g gaude
Dodatno:
još oko 100 g rendane gaude za dekoraciju
Priprema:
Kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje.
Umutiti 3 belanca sa prstohvatom soli u sneg, dodati 3 žumanca, mutiti na manjoj brzini, zatim postepeno dodavati tečne sastojke pa suve i sve lagano sjediniti.
Izliti u kalup i peći 10 do 15 minuta na 200°C.
U drugu koru dodati na kraju kašiku 1 ajvara, u treću blanširan, dobro oceđen od viška tečnosti, spanać.
Za fil iseckati šunku na kockice, izrendati gaudu, dodati krem sir, pavlaku, majonez, sjediniti. Ako vam se čini da je smesa ređa odložiti u frižider na pola sata.
Premazati kore, odozgo posuti rendanom gaudom.
Odložiti tortu u frižider da kore omekšaju i lepo upiju fil.
Ja sam je dodatno prekrila streč folijom.
Нема коментара:
Постави коментар