четвртак, 18. октобар 2018.

Pržene paprike u saftu od pavlake


 

Sastojci:
  • 7 manjih paprika (koristila sam crvenu, žutu)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • pavlaka
  • so, biber
Paprike očistiti od semena, prepoloviti i stavite da se prže na maslinovom ulju, na srednjoj temperaturi. Posoliti, pobiberiti, poklopiti, povremeno okretati da se lepo zapeče sa obe strane. Iseći crni i beli luk sitno, na kraju prženja ih dodati, nasuti malo vrele vode i poklopiti. Dinstati dok povrće ne omekša.
Kad je voda skoro isparila (treba da ostane malo) skinuti sa ringle i preliti pavlakom. Ja sam stavila dve kašike pavlake. Služiti dok je toplo, najlepše je ako imate i domaći, tek ispečen, hleb.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama