Ukoliko želite predjelo koje će oduševiti vaše goste, moj predlog su ove fantastične ajvar kocke! Inspiraciju sam pronašla kod Cece na blogu Vikend kuvarica
Sastojci:
Za koru
Za fil
Dekoracija
Priprema
Pripremite pleh veličine 25x35cm i obložite pek papirom. Rernu uključite na 200 stepeni, taman da se zagreje dok vi pripremite smesu.
U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli u črst sneg, a u drugoj umutite žumanca u koja ste dodali pavlaku, ajvar, malo soli. Postepeno dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i kurkumom. Kad se smesa lepo sjedinila špatulom lagano umešajte belanca i izlijte smesu u pleh i stavite da se peče 15 - 20 minuta.
Ostavite koru da se potpuno ohladi pa je tek onda odvojite od pek papira i presecite na uzduž, na dva jednaka dela.
Luk sitno seckati, dodati ajvar, pavlaku, rendani trapist i malo soli i bibera, izmešati. Podeliti fil na dva dela i filovati kore na sledeći način: kora- fil- kora- fil. Kad nafilujete donju koru i stavite gornju, blago rukama pritisnite da se slepi.
Odozgo posuti rendani trapist i dekorisati po želji.
Prekrijte providnom folijom i odložite u frižider preko noći, da se lepo stegne i da kore povuku vlažnost. Sutradan je isecite na kocke i užuvajte u ukusu!
Sastojci:
Za koru
- 5 jaja
- 100 g ajvara
- 200 g kisele pavlake
- 9 kašika mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- so, kurkuma
Za fil
- 100 g ajvara
- 200 g kisele pavlake
- 150 g rendanog trapista
- 1/2 glavice crnog luka
- so, biber
Dekoracija
- 100 g rendanog trapista
- masline, pečenica
Priprema
Pripremite pleh veličine 25x35cm i obložite pek papirom. Rernu uključite na 200 stepeni, taman da se zagreje dok vi pripremite smesu.
U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli u črst sneg, a u drugoj umutite žumanca u koja ste dodali pavlaku, ajvar, malo soli. Postepeno dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i kurkumom. Kad se smesa lepo sjedinila špatulom lagano umešajte belanca i izlijte smesu u pleh i stavite da se peče 15 - 20 minuta.
Ostavite koru da se potpuno ohladi pa je tek onda odvojite od pek papira i presecite na uzduž, na dva jednaka dela.
Luk sitno seckati, dodati ajvar, pavlaku, rendani trapist i malo soli i bibera, izmešati. Podeliti fil na dva dela i filovati kore na sledeći način: kora- fil- kora- fil. Kad nafilujete donju koru i stavite gornju, blago rukama pritisnite da se slepi.
Odozgo posuti rendani trapist i dekorisati po želji.
Prekrijte providnom folijom i odložite u frižider preko noći, da se lepo stegne i da kore povuku vlažnost. Sutradan je isecite na kocke i užuvajte u ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар