Google+ Followers

уторак, 23. октобар 2018.

Plazma torta

Savršeno kremasta, izdašna, idealna za sve vrste proslava, a posebno za dečije rođendane, divan fil od domaćeg mleka, maslaca, čokolade, plazme... 


Sastojci:

Biskvit
  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika plazme

Fil I i II
  • 12 žumanca
  • 200 g šećera
  • 1 vanila burbon šećer- nije neiohodno
  • 100 g crne čkolade
  • 100 g bele čokolade
  • 600 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g maslaca
  • ostatak plazme - 150 g

  • 500 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu ovog puta)


Priprema


1. Rernu uključite na 200 stepeni. Mutite 4 belanca dok ne postanu čvrsta na dodir, postepeno dodajte 4 kašike šećera i mutite još malo. Na kraju umešajte varjačom 4 kašike mlevene plazme. Kalup (okrugli 24cm) obložite pek papirom i izručite smesu. Pecite 10-15 minuta na 200 stepeni. Isto ponoviti još 2x, treba da dobijete 3 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.

 2. Žumanca umutite blago sa šećerom i burbon vanilom, dodajte pudinge od vanile i oko 200 ml mleka. Umutite da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri.
Kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima i pudingom, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Mešajte 2-3 minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. Skinite sa ringle, u jedan deo umešajte belu čokoladu izlomljenu na kockice, u drugi deo tamnu čokoladu. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se ohladi, u obe smese dodajte po 100g umućenog maslaca, dobro sjedinite. Zatim u obe smese dodajte po 75 g mlevene plazme i mutite još malo.


3. Slatku pavlaku ili šlag umutite. Ako koristite šlag u prahu, umutite ga sa istom količinom hladne kisele vode.

4.Filujete na sledeći način :

kora- smeđa krema- žuta krema- šlag
kora- smeđa krema- žuta krema- šlag
kora- smeđa krema- žuta krema- šlag



Šlagom premažite celu tortu, dekorišite po želji.
Tortu dobro ohladite, sutradan secite, podelite sa najbližima i uživajte.

Нема коментара:

Постави коментар