Juče sam dobila belu bundevu i već danas sam iskoristila jedan deo nje za ovu divnu i jednostavnu pitu, drugi deo ću upotrebiti za potaž, palačinke pa vam pišem recepte...
Sastojci:
Priprema:
Sastojci:
- 1,2 kg bundeve
- 350 g tankih kora za pitu (18 listova)
- šećer
- cimet
- ulje
Priprema:
Bundevu oljuštiti, očistiti od semenki, izrendati na krupniju stranu.
Kore podeliti za svaki rolat po 3.
Prvu koru blago pouljiti i posuti sa pola kašičice šećera, isto uraditi i sa drugom korom. Treću koru pouljiti, ravnomerno po celoj kori rasporediti bundevu i posuti sa 2,5 kašike šećera i po želji posuti cimetom. Ako je bundeva previše vlažna pospite preko i kašiku griza ili prezle. Kore savijte sa strane po jedan centimetar pa ih urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom.
Isto uradite i sa ostalim korama i filom.
Kad ste sve poređali u pleh premažite rolate uljem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta, dok ne porumene lepo.
Gotovu pitu prekriti krpom, ohladiti, iseći na parčiće, posuti šećerom u prahu i uživati!
Kore podeliti za svaki rolat po 3.
Prvu koru blago pouljiti i posuti sa pola kašičice šećera, isto uraditi i sa drugom korom. Treću koru pouljiti, ravnomerno po celoj kori rasporediti bundevu i posuti sa 2,5 kašike šećera i po želji posuti cimetom. Ako je bundeva previše vlažna pospite preko i kašiku griza ili prezle. Kore savijte sa strane po jedan centimetar pa ih urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom.
Isto uradite i sa ostalim korama i filom.
Kad ste sve poređali u pleh premažite rolate uljem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta, dok ne porumene lepo.
Gotovu pitu prekriti krpom, ohladiti, iseći na parčiće, posuti šećerom u prahu i uživati!
Нема коментара:
Постави коментар