Uglavnim ga pravim u kombinaciji sa vodom i mlekom, a
danas sam pirinač skuvala samo u mleku po receptu @aleks_books_and_cooks
i odličan je! Savršeno kremast, uz obaveznu vanilu i cimet...
Sastojci:
Sastojci:
- šolja od 2dcl pirinča
- 1 litar mleka
- šećer po ukusu (ja sam stavila 4 kašike)
- 1 vanilin šećer
- rogač i cimet
- po želji suvo grožđe
Pirinač oprati, preliti hladnim mlekom i ostaviti da provri, povremeno
mešati da ne zagori. Kad provri smanjiti temperaturu i ostaviti da se
kuva još 20 minuta. Dodati šećer, vanilin šećer (i suvo grožđe) ako
volite i ostavite na isključenoj da nabubri.
Ova količina je dovoljna za 3 činijice, odozgo pospite cimet i rogač i uživajte!
Ova količina je dovoljna za 3 činijice, odozgo pospite cimet i rogač i uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар