четвртак, 18. октобар 2018.

Sutlijaš

Uglavnim ga pravim u kombinaciji sa vodom i mlekom, a danas sam pirinač skuvala samo u mleku po receptu @aleks_books_and_cooks i odličan je! Savršeno kremast, uz obaveznu vanilu i cimet...


Sastojci:
  • šolja od 2dcl pirinča
  • 1 litar mleka
  • šećer po ukusu (ja sam stavila 4 kašike)
  • 1 vanilin šećer
  • rogač i cimet
  • po želji suvo grožđe

 
Pirinač oprati, preliti hladnim mlekom i ostaviti da provri, povremeno mešati da ne zagori. Kad provri smanjiti temperaturu i ostaviti da se kuva još 20 minuta. Dodati šećer, vanilin šećer (i suvo grožđe) ako volite i ostavite na isključenoj da nabubri.
Ova količina je dovoljna za 3 činijice, odozgo pospite cimet i rogač i uživajte!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama