Jedno od mojih omiljenih jela!
Sastojci:
Sastojci:
- 400 g špageta
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 400 ml paradajz pelata
- oko 50 ml mleka
- parmezan
- kašičica smeđeg šećera
- so, biber, začin, bosiljak
Propržiti sitno isecakan crveni luk, dodati iseckan beli luk, rendanu šargarepu i mleveno meso. Dodati malo mleka i dinstati dok mleko ne ispari. Dodati pelat, posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak. Kuvati 20 minuta na umerenoj temperaturi. Dodati šećer da ubije kiselinu i kuvati još 10 minuta. Po potrebi dodati još malo začina. Dok pripremate sos skuvajte špagete u posoljenoj vodi i ocedite. Gotov sos dobro izmešajte sa špagetima, pospite bosiljkom i parmezanom. Služiti toplo i uživati uz čašu crnog vina.
Нема коментара:
Постави коментар