Jednostavan za pripremu, od nekoliko sastojaka koje svi imamo kod kuće, i što je najbitnije veoma ukusan.
U malo tople vode razmutiti kvasac, dodati dve kašičice šećera i dve kašičice brašna.
Ostaviti 10 minuta na toplom da kvasac nadođe.
U vanglicu nasuti brašno, so, vodu, ulje i nadošli kvasac i umesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i čistom krpom, ostaviti na toplom mestu 40 minuta, da naraste duplo. Nadošlo testo premesiti i podeliti na sedam jednakih delova pa formirati 7 loptica i poređati ih na pleh obložen pek papirom, kao cvet (jednu staviti u sredinu, a oko nje poređati ostale).
Ostaviti testo 30 minuta na toplom mestu, prekriveno čistom krpom, da naraste još jednom pa peći na 200 stepeni dok ne porumeni lepo sa obe strane, meni je bilo potrebno oko 40 minuta, ali to zavisi od jačine vaše rerne. Pečen hleb, tek izvađen iz rerne premazati uljem- ako želite da vam korica bude mekša, ukolio želite tvrđu koricu onda samo poprskajte vodom i uvijte u krpu.
- 600 g brašna
- 300 ml mlake vode
- 1 suvi kvasac (ili pola paketića svežeg, oko 25 g)
- 50 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
U malo tople vode razmutiti kvasac, dodati dve kašičice šećera i dve kašičice brašna.
Ostaviti 10 minuta na toplom da kvasac nadođe.
U vanglicu nasuti brašno, so, vodu, ulje i nadošli kvasac i umesiti glatko testo. Prekriti streč folijom i čistom krpom, ostaviti na toplom mestu 40 minuta, da naraste duplo. Nadošlo testo premesiti i podeliti na sedam jednakih delova pa formirati 7 loptica i poređati ih na pleh obložen pek papirom, kao cvet (jednu staviti u sredinu, a oko nje poređati ostale).
Ostaviti testo 30 minuta na toplom mestu, prekriveno čistom krpom, da naraste još jednom pa peći na 200 stepeni dok ne porumeni lepo sa obe strane, meni je bilo potrebno oko 40 minuta, ali to zavisi od jačine vaše rerne. Pečen hleb, tek izvađen iz rerne premazati uljem- ako želite da vam korica bude mekša, ukolio želite tvrđu koricu onda samo poprskajte vodom i uvijte u krpu.
Нема коментара:
Постави коментар