Turska poslastica koja ukusom jako podseća na raffaello! Brzo se pravi ali je nekoliko sati potrebno za hlađenje- ukoliko imate stpljenja. Ja sam preko dodala i karamel krem, nama se ova kombinacija izuzetno dopala, nadam se da će i vama.
Sastojci:
Ja sam preko keskula dodala i nekoliko kašika karamel krema koji je svetlije boje jer sam stavila prašak za pecivo umesto sode bikarbone (da bih dobila mlečnu boju), a recept možete pogledati ovde https://mojeslatkocarstvo.blogspot.rs/2017/11/dulce-de-leche-karamel-krem.html
Priprema
U šerpicu nasuti mleko, kokos, brašno, šećer, ekstrakt vanile i sve dobro izmešati. Staviti na vatru da provri. Mešati sve vreme da ne zagori. Kad provri dodajte kašiku maslaca i mešajte dok se ne istopi maslac. Skinite sa ringle i odmah sipajte u odgovarajuće posudice. Od ove mere dobićete keskul za tri male posude koje su zapremine oko 150 ml. Ostavite da se prohladi pa preko ove smese možete dodati par kašika karamela i ukrasiti po želji, ja sam posula kokosom i ukrasila belom čokoladom. Najlepši ukus ima kad se ohladi nekoliko sati u frižideru.
Sastojci:
- 5 dcl hladnog mleka
- 40 g kokosa
- 60 g brašna
- 80 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika maslaca
Za ukrašavanje:
- kokos, lešnik, badem, bela čokolada, po vašem izboru
Ja sam preko keskula dodala i nekoliko kašika karamel krema koji je svetlije boje jer sam stavila prašak za pecivo umesto sode bikarbone (da bih dobila mlečnu boju), a recept možete pogledati ovde https://mojeslatkocarstvo.blogspot.rs/2017/11/dulce-de-leche-karamel-krem.html
Priprema
U šerpicu nasuti mleko, kokos, brašno, šećer, ekstrakt vanile i sve dobro izmešati. Staviti na vatru da provri. Mešati sve vreme da ne zagori. Kad provri dodajte kašiku maslaca i mešajte dok se ne istopi maslac. Skinite sa ringle i odmah sipajte u odgovarajuće posudice. Od ove mere dobićete keskul za tri male posude koje su zapremine oko 150 ml. Ostavite da se prohladi pa preko ove smese možete dodati par kašika karamela i ukrasiti po želji, ja sam posula kokosom i ukrasila belom čokoladom. Najlepši ukus ima kad se ohladi nekoliko sati u frižideru.
Stižemmm, odlično izgleda :-)
ОдговориИзбришиHvalaa 😊😊
Избриши