понедељак, 29. јануар 2018.

Keskül

Turska poslastica koja ukusom jako podseća na raffaello! Brzo se pravi ali je nekoliko sati potrebno za hlađenje- ukoliko imate stpljenja. Ja sam preko dodala i karamel krem, nama se ova kombinacija izuzetno dopala, nadam se da će i vama.

Sastojci:
  • 5 dcl hladnog mleka
  • 40 g kokosa
  • 60 g brašna
  • 80 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika maslaca


Za ukrašavanje:

  • kokos, lešnik, badem, bela čokolada, po vašem izboru


Ja sam preko keskula dodala i nekoliko kašika karamel krema koji je svetlije boje jer sam stavila prašak za pecivo umesto sode bikarbone (da bih dobila mlečnu boju), a recept možete pogledati ovde https://mojeslatkocarstvo.blogspot.rs/2017/11/dulce-de-leche-karamel-krem.html

Priprema
U šerpicu nasuti mleko, kokos, brašno, šećer, ekstrakt vanile i sve dobro izmešati. Staviti na vatru da provri. Mešati sve vreme da ne zagori. Kad provri dodajte kašiku maslaca i mešajte dok se ne istopi maslac. Skinite sa ringle i odmah sipajte u odgovarajuće posudice. Od ove mere dobićete keskul za tri male posude koje su zapremine oko 150 ml. Ostavite da se prohladi pa preko ove smese možete dodati par kašika karamela i ukrasiti po želji, ja sam posula kokosom i ukrasila belom čokoladom.  Najlepši ukus ima kad se ohladi nekoliko sati u frižideru. 




2 коментара:

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama