Po ovom receptu moja majka pravi koh već godinama i svi ga obožavamo! Ja sam probala i neke druge verzije ali ovaj je za mene neuporedivo bolji od svih, možda zato što je maminih ruku delo :)
Sastojci:
Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst sneg. Dodati žumanca, mutiti još, na kraju dodati brašno pomešano sa grizom i izmiksati sve još malo. Izliti u veći pleh ili vatrostalnu posudu premazanu maslacem i posutu brašnom, peći na 200°C 20-30 minuta. Kad se ispeče ostaviti 5 minuta da odstoji pa preliti prohlađenim mlekom.
Koh je najbolji kad odstoji preko noći i lepo upije mleko.
Sastojci:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 16 kašika griza
- 8 kašika brašna
- 1,5 l mleka
- 15 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst sneg. Dodati žumanca, mutiti još, na kraju dodati brašno pomešano sa grizom i izmiksati sve još malo. Izliti u veći pleh ili vatrostalnu posudu premazanu maslacem i posutu brašnom, peći na 200°C 20-30 minuta. Kad se ispeče ostaviti 5 minuta da odstoji pa preliti prohlađenim mlekom.
Koh je najbolji kad odstoji preko noći i lepo upije mleko.
Нема коментара:
Постави коментар