понедељак, 22. јануар 2018.

Koh

Po ovom receptu moja majka pravi koh već godinama i svi ga obožavamo! Ja sam probala i neke druge verzije ali ovaj je za mene neuporedivo bolji od svih, možda zato što je maminih ruku delo :)

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 16 kašika griza
  • 8 kašika brašna
Za preliv
  • 1,5 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
Skuvati mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst sneg. Dodati žumanca, mutiti još, na kraju dodati brašno pomešano sa grizom i izmiksati sve još malo. Izliti u veći pleh ili vatrostalnu posudu premazanu maslacem i posutu brašnom, peći na 200°C 20-30 minuta. Kad se ispeče ostaviti 5 minuta da odstoji pa preliti prohlađenim mlekom.
Koh je najbolji kad odstoji preko noći i lepo upije mleko.



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama