Inspiraciju za česnicu sam pronašla na coolinarci https://www.coolinarika.com/recept/906969/ i kod Minje https://www.youtube.com/watch?v=Og_JJ5OD1zk&list=LLMCpCtV-EczN8ChC6yoPNMQ&index=1 .. Divna je, mekana, pufnasta :) Ukoliko ne stavite paricu u nju, ova pogača vam može poslužiti za sve prilike.!
Sastojci:
i još:
Priprema:
Zagrejati mleko da bude mlako, dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna, ostaviti 10 minuta da nadođe.
U vanglu prosejati brašno, dodati nadošli kvasac, 1 jaje, ulje, jogurt, so. Zamesiti glatko testo, prekriti čistom krpom i ostaviti 30 minuta da nadođe. Nadošlo testo premesiti, podeliti na dva dela, veći (oko 2/3 testa) i manji (1/3 testa).
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 40 g svežeg kvasca (ili 10 suvog kvasca)
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 650 g brašna (koristila sam T400)
i još:
- 1 jaje za premazivanje
- seme suncokreta, bundeve, laneno seme, susam..
Priprema:
Zagrejati mleko da bude mlako, dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna, ostaviti 10 minuta da nadođe.
U vanglu prosejati brašno, dodati nadošli kvasac, 1 jaje, ulje, jogurt, so. Zamesiti glatko testo, prekriti čistom krpom i ostaviti 30 minuta da nadođe. Nadošlo testo premesiti, podeliti na dva dela, veći (oko 2/3 testa) i manji (1/3 testa).
Manji deo oblikovati u lopticu, ubaciti u njega paricu (koju ste prethodno oprali i prokuvali u vodi sa malo sode bikarbone) staviti ga u sredinu manjeg kalupa za pečenje . Ostatak testa rasklagijati na debljinu od 1 cm, čašom izrezivati krofnice. Krofnice slagati oko loptice koja je u sredini, jednu do druge, preklapajući ih. Ostatak testa (od izrezivanja krofnica) premesiti, podeliti na dva dela, pa napraviti dva dugačka štapića, preplesti ih, pa staviti sa spoljašnje strane tako da popunite prazninu u kalupu. Ostaviti testo još 30 minuta da nadođe, premazati razmućenim jajetom i posuti semenkama. Peći na 200 stepeni 40 minuta, kad porumeni (na pola pečenja) možete prekriti alu folijiom.
Нема коментара:
Постави коментар