среда, 16. октобар 2019.

Trouglići sa sirom

Savetujem da odmah napravite duplu meru! Tako hrskavi i ukusni, od tek nekoliko sastojaka...





Sastojci za 26 trouglova:


  • 13 tankih kora za pitu


Premaz
  • 150 ml jogurta
  • 130 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • so

Fil
  • 350 g sira, koristim domaći kozji
  • 2 jajeta
  • so

Dodatno


  • susam


Priprema
Za fil umutiti 2 jajeta, dodati izmrvljen sir, malo soli i sjediniti.
Za premaz umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, malo soli, sjediniti.
Kore preseći po sredini, svaku koru premazati kašikom premaza , preklopiti jedan deo pa drugi (kao na fotografiji), na jedan kraj u uglu dodati kašičicu fila i preklapati tako da oblikujte trougao, prikazano je na fotografiji.
Tako uraditi sa svim korama, ako vam na kraju preostane fila/ptrmaza, meni je ostalo od oba po 2 kašike  pa sam ih sjednila, premažite trouglove i pospite susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15- 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Lepi su i hrskavi i sutradan.













Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama