Savetujem da odmah napravite duplu meru! Tako hrskavi i ukusni, od tek nekoliko sastojaka...
Sastojci za 26 trouglova:
Premaz
Fil
Dodatno
Priprema
Za fil umutiti 2 jajeta, dodati izmrvljen sir, malo soli i sjediniti.
Za premaz umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, malo soli, sjediniti.
Kore preseći po sredini, svaku koru premazati kašikom premaza , preklopiti jedan deo pa drugi (kao na fotografiji), na jedan kraj u uglu dodati kašičicu fila i preklapati tako da oblikujte trougao, prikazano je na fotografiji.
Tako uraditi sa svim korama, ako vam na kraju preostane fila/ptrmaza, meni je ostalo od oba po 2 kašike pa sam ih sjednila, premažite trouglove i pospite susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15- 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Lepi su i hrskavi i sutradan.
Sastojci za 26 trouglova:
- 13 tankih kora za pitu
Premaz
- 150 ml jogurta
- 130 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- so
Fil
- 350 g sira, koristim domaći kozji
- 2 jajeta
- so
Dodatno
- susam
Priprema
Za fil umutiti 2 jajeta, dodati izmrvljen sir, malo soli i sjediniti.
Za premaz umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, malo soli, sjediniti.
Kore preseći po sredini, svaku koru premazati kašikom premaza , preklopiti jedan deo pa drugi (kao na fotografiji), na jedan kraj u uglu dodati kašičicu fila i preklapati tako da oblikujte trougao, prikazano je na fotografiji.
Tako uraditi sa svim korama, ako vam na kraju preostane fila/ptrmaza, meni je ostalo od oba po 2 kašike pa sam ih sjednila, premažite trouglove i pospite susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15- 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Lepi su i hrskavi i sutradan.
Нема коментара:
Постави коментар