Ove bombice su jedan od najlepših sitnih kolača koje sam probala! Prelepo punjenje od vanile, maslaca, lešnika, koje se topi u ustima! Morate probati i vredne su truda!
Recept sam, kao i još mnogo odličnih, pronašla na blogu Jekin Kapric
Recept sam, kao i još mnogo odličnih, pronašla na blogu Jekin Kapric
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 8 punih kašika šećera
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 200 g maslaca
- 250 pečenih, mlevenih lešnika
Glazura
- 150 g čokolade za kuvanje
- 80 g maslaca
- 200 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika ulja
Dekoracija
- 50 g mlečne čokolade
Priprema
Prašak za puding razmutiti u 2dcl hladnog mleka, ostatak mleka staviti da se kuva šećerom i vanilin šećerom. Kad provri dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne na srednjoj temperaturi.
Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca sobne temperature. Dobro umutiti pa špatulom umešati pečeni, mleveni lešnik.
Odložiti na 30 minuta u zamrzivač ili ako je potrebno duže.
Nakon tog vremena kašičicom vaditi smesu i vlažnim rukama oblikovati kuglice. Ređati na tacnu obloženu streč folijom i odložiti na još 30 minuta u zamrzivač.
Čokoladu i maslac otopiti na pari na laganoj temperaturi, prohladiti. Viljuškom držati kuglicu, a kašikom prelivati i ređati na tacnu obloženu folijom. Kad se glazura stegne otopiti na pari mlečnu čokoladu, prohladiti, ubaciti u kesu za zamrzivač, odseći vrh i dekorisati bombice. Dobro ohladiti i uživati u ukusu!
Prašak za puding razmutiti u 2dcl hladnog mleka, ostatak mleka staviti da se kuva šećerom i vanilin šećerom. Kad provri dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne na srednjoj temperaturi.
Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca sobne temperature. Dobro umutiti pa špatulom umešati pečeni, mleveni lešnik.
Odložiti na 30 minuta u zamrzivač ili ako je potrebno duže.
Nakon tog vremena kašičicom vaditi smesu i vlažnim rukama oblikovati kuglice. Ređati na tacnu obloženu streč folijom i odložiti na još 30 minuta u zamrzivač.
Čokoladu i maslac otopiti na pari na laganoj temperaturi, prohladiti. Viljuškom držati kuglicu, a kašikom prelivati i ređati na tacnu obloženu folijom. Kad se glazura stegne otopiti na pari mlečnu čokoladu, prohladiti, ubaciti u kesu za zamrzivač, odseći vrh i dekorisati bombice. Dobro ohladiti i uživati u ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар