четвртак, 24. октобар 2019.

Ledene bombice


Ove bombice su jedan od najlepših sitnih kolača koje sam probala! Prelepo punjenje od vanile, maslaca, lešnika, koje se topi u ustima! Morate probati i vredne su truda!
Recept sam, kao i još mnogo odličnih, pronašla na blogu Jekin Kapric

Sastojci:
  • 500 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 8 punih kašika šećera
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 200 g maslaca
  • 250 pečenih, mlevenih lešnika

Glazura
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 80 g maslaca
Ili
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 5 kašika ulja

Dekoracija
  • 50 g mlečne čokolade

Priprema
Prašak za puding razmutiti u 2dcl hladnog mleka, ostatak mleka staviti da se kuva šećerom i vanilin šećerom. Kad provri dodati smesu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne na srednjoj temperaturi.
Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca sobne temperature. Dobro umutiti pa špatulom umešati pečeni, mleveni lešnik.
Odložiti na 30 minuta u zamrzivač ili ako je potrebno duže.
Nakon tog vremena kašičicom vaditi smesu i vlažnim rukama oblikovati kuglice. Ređati na tacnu obloženu streč folijom i odložiti na još 30 minuta u zamrzivač.
Čokoladu i maslac otopiti na pari na laganoj temperaturi, prohladiti. Viljuškom držati kuglicu, a kašikom prelivati i ređati na tacnu obloženu folijom. Kad se glazura stegne otopiti na pari mlečnu čokoladu, prohladiti, ubaciti u kesu za zamrzivač, odseći vrh i dekorisati bombice. Dobro ohladiti i uživati u ukusu!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama