четвртак, 31. октобар 2019.

Piletina u lisnatom omotaču

Ako nemate ideju šta za ručak, evo mog predloga. Fotografije i nisu baš nešto jer su degustatori bili gladni i nestrpljivi ! Hrskavo testo u kombinaciji sa piletinom koja se lepi za prste, mmm, čist užitak!

Količinu prilagodite sami, evo kako sam ja :
  • 2 bataka i 2 karabataka
  • 275 g lisnatog testa (kupila sam u lidlu, već rastanjeno i umotano u papir)
  • pavlaka, 3-4 kašike
  • 1 jaje
  • susam
  • so, biber, začini po želji

Priprema
Piletinu kuvati 20- 30 minuta u posoljenoj vodi. Ocediti i osušiti na ubrusu.
Lisnato testo rasklagijati, premazati u tankom sloju pavlakom i podeliti na 4 dela.

Umotati piletinu kao šam rolne.

Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama