Nežne, vazdušaste, osvežavajuće.. Slatko- kiselkasta kombinacija, izuzetno dekorativna, a nije komplikovano za pripremu. Naoružajte se stpljenjem i nabavite acetatne folije ili kalupe prečnika 7cm i bacite se na pripremu ovih tortica!
Satojci za 10 tortica, kalupi su prečnika 7cm, visine
Podloga
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 50-60 ml gaziranog soka od pomorandže
Fil I
- 300 g kupina
- 3 kašike šećera
- 1 dcl vode
- 1 kesica pudinga od vanile
Fil II
- 1 kesica Dr. Oetker Krem puding sa ukusom jagode (50g)
- 250 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu)
- 2- 3 kašike šećera
- 250 ml mleka
Fil III
- Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom vanile (140 g)
- 300 ml mleka
Ganache
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema
Maslac sobe temperature izmiksati sa šećerom u prahu. Dodati mleveni keks i sok, izmiksajte još malo. Treba da dobijte kompaktnu smesu. Stavite po jednu kašiku u svaki kalup, utapkajte prstima ravnomerno ili malom kašičicom. Odložite na hlađenje.
Staviti kupine i šećer da se kuvaju, kad provri na tihoj vatri kuvati 10 minuta. Dodati puding koji ste izmešati sa 1 dcl hladne vode,
kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ohladiti. U svaki kalup staviti po jednu vrhom punu kašiku fila, ravnomerno razmazati po podlozi od keksa.
kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ohladiti. U svaki kalup staviti po jednu vrhom punu kašiku fila, ravnomerno razmazati po podlozi od keksa.
U dublju vanglicu naspite hladno mleko, dobro ohlađenu slatku pavlaku, šećer, krem puding, sve zajedno mutite tačno 5 minuta. Preko fila od kupina dodati 2 kašike ovog fila.
Za kraj, umutiti fil za tortu sa ukusom vanile sa 300 ml hladnog mleka. Potrebno je mutiti 30 sekundi na najmanjoj brzini i još 4- 5 minuta na najvećoj. Napuniti ovim filom kalupe do vrha (meni je ostalo viška fila,poslužila sam ga u činijicama uz mrvljeni keks i voće).
Tortice odložiti u frižider na nekoliiko sati, zatim ih oštrim, tankim nožem odvojiti od folije.
Slatku pavlaku i čokoladu staviti na srednju temperaturu i sačekati da se otopi (ne treba da provri!), zatim smesu prohladiti i prelilti preko tortica. Kad se ganache skoro stegao dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар