петак, 23. август 2019.

Lagane voćne tortice sa čokoladom

Nežne, vazdušaste, osvežavajuće.. Slatko- kiselkasta kombinacija, izuzetno dekorativna, a nije komplikovano za pripremu. Naoružajte se stpljenjem i nabavite acetatne folije ili kalupe prečnika 7cm i bacite se na pripremu ovih tortica!


Satojci za 10 tortica, kalupi su prečnika 7cm, visine

Podloga
  • 200 g mlevenog keksa
  • 80 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 50-60 ml gaziranog soka od pomorandže

Fil I
  • 300 g kupina 
  • 3 kašike šećera
  • 1 dcl vode
  • 1 kesica pudinga od vanile

Fil II

Fil III

Ganache
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje


Priprema
Maslac sobe temperature izmiksati sa šećerom u prahu. Dodati mleveni keks i sok, izmiksajte još malo. Treba da dobijte kompaktnu smesu. Stavite po jednu kašiku u svaki kalup, utapkajte prstima ravnomerno ili malom kašičicom. Odložite na hlađenje.

Staviti kupine i šećer da se kuvaju, kad provri na tihoj vatri kuvati 10 minuta. Dodati puding koji ste izmešati sa 1 dcl hladne vode, 
kuvajte još nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ohladiti. U svaki kalup staviti po jednu vrhom punu kašiku fila, ravnomerno razmazati po podlozi od keksa.

U dublju vanglicu naspite hladno mleko, dobro ohlađenu slatku pavlaku, šećer, krem puding, sve zajedno mutite tačno 5 minuta. Preko fila od kupina dodati 2 kašike ovog fila.

Za kraj, umutiti fil za tortu sa ukusom vanile sa 300 ml hladnog mleka. Potrebno je mutiti 30 sekundi na najmanjoj brzini i još 4- 5  minuta na najvećoj. Napuniti ovim filom kalupe do vrha (meni je ostalo viška fila,poslužila sam ga u činijicama uz mrvljeni keks i voće).
Tortice odložiti u frižider na nekoliiko sati, zatim ih oštrim, tankim nožem odvojiti od folije.

Slatku pavlaku i čokoladu staviti na srednju temperaturu i sačekati da se otopi (ne treba da provri!), zatim  smesu prohladiti i prelilti preko tortica. Kad se ganache skoro stegao dekorisati po želji.








Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Baklava sa suvim šljivama