Jednostavno neodoljive! Slatke, male tortice koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci za 10 tortica, kalupi su prečnika 7cm, visine 5cm.
Podloga
- 200 g mlevene plazme
- 80 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- 50-60 ml gaziranog soka od pomorandže
Fil
- 300 ml slatke pavlake (koristila sam biljnu)
- 180 g kisele pavlake (20% mm)
- 3 kašike šećera (ili više, po želji)
- 50 g mlevene plazme
- 50 g rendane čokolade (mlečne ili crne)
Ganache
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatno:
- 50 g čokolade za dekoraciju
- mlevena plazma
Priprema
Maslac sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu. Dodati mlevenu plazmu i sok, izmiksajte još malo. Treba da dobijte kompaktnu smesu. Stavite po jednu kašiku u svaki kalup, utapkajte prstima ravnomerno ili malom kašičicom. Odložite na hlađenje.
Slatku pavlaku umutite čvrsto. Kiselu pavlaku špatulom sjedinite sa šećerom. Dodajte slatku pavlaku i sve izmešajte špatulom, podelite na dva dela. U jedan deo dodati mlevenu plazmu, u drugi rendanu čokoladu.
Stavite preko podloge od plazme 2 kašičice fila sa plazmom, zatim 2 kašičice fila sa čokoladom. Preko preliti ganache koji pripremate na sledeći način:
Slatku pavlaku i čokoladu staviti na srednju temperaturu i sačekati da se otopi (ne treba da provri!), zatim smesu prohladiti i prelilti preko tortica. Kad se ganache skoro stegao dekorisati po želji.
Ja sam otopila 50 g čokolade na pari i ubacila u kesu kojoj sam odsekla vrh i dekorisala tortice. Svaku sam odatno posula sa još malo mlevene plazme.
Нема коментара:
Постави коментар