Danas sam dobila od mame i tate kiseli kupus rj.
ribanac i odmah sam ga iskoristila za ovo divno, starinsko jelo, a kakav
bi to podvarak bio bez vruće proje?!!
Inspiraciju sam našla kod Minje na blogu, napravila sam neke male izmene i pravila sam pola mere, a ukus je saaavršen!
Sastojci:
Mast otopiti pa joj dodati sitno iseckan luk i pržiti dok ne postane staklast, zatim dodati slaninu isečenu na kockice i još malo pržiti.
Kiseli kupus iseckati na ribanac, ako je previše slan ili kiseo oprati ga i dobro ga ocediti pa ga dodati luku i slanini. Staviti lovorov list, po želji slatku alevu papriku, naliti malo vrele vode i dinstati pola sata dok ne omekša. Povremeno dolivati po malo vode, da ne zagori. Pred kraj dodati biber po ukusu.
Piletinu iseći na komade, posoliti i ređati na pleh premazan mašću, preko rasporediti kupus i peći 20 minuta. Zatim piletinu okrenuti da bude preko kupusa, kupus izmešati i vratiti u rernu da se peče. Kad porumeni opet okrenuti na drugu stranu i ostaviti da se lepo zapeče. Menije bilo dovoljno 1h.
Ako primetite da vam kupus previše tamni, prekrijte pleh alu folijom.
Služite uz proju, preporučujem belu.
Inspiraciju sam našla kod Minje na blogu, napravila sam neke male izmene i pravila sam pola mere, a ukus je saaavršen!
Sastojci:
- 1 pile
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- 1 veća glavica crnog luka
- 200 g mesnate slanine
- 2 pune kašike masti (ili više, u original receptu ide 100 ml ulja i 1 kašika masti)
- 2 lovorova lista
- biber, slatka aleva paprika
Mast otopiti pa joj dodati sitno iseckan luk i pržiti dok ne postane staklast, zatim dodati slaninu isečenu na kockice i još malo pržiti.
Kiseli kupus iseckati na ribanac, ako je previše slan ili kiseo oprati ga i dobro ga ocediti pa ga dodati luku i slanini. Staviti lovorov list, po želji slatku alevu papriku, naliti malo vrele vode i dinstati pola sata dok ne omekša. Povremeno dolivati po malo vode, da ne zagori. Pred kraj dodati biber po ukusu.
Piletinu iseći na komade, posoliti i ređati na pleh premazan mašću, preko rasporediti kupus i peći 20 minuta. Zatim piletinu okrenuti da bude preko kupusa, kupus izmešati i vratiti u rernu da se peče. Kad porumeni opet okrenuti na drugu stranu i ostaviti da se lepo zapeče. Menije bilo dovoljno 1h.
Ako primetite da vam kupus previše tamni, prekrijte pleh alu folijom.
Služite uz proju, preporučujem belu.
Нема коментара:
Постави коментар